Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VID lūdz sākt kriminālvajāšanu par aplokšņu algu izmaksu dzelzsbetona izstrādājumu ražošanas uzņēmumā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde lūgusi sākt kriminālvajāšanu par aplokšņu algu izmaksu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas betona un dzelzsbetona izstrādājumu ražošanas uzņēmumā, informēja dienests.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde oktobrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret vienu personu par betona un dzelzsbetona izstrādājumu ražošanas uzņēmumā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksu būtiskā apmērā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka kāda persona, būdama ražošanas uzņēmuma vienīgais valdes loceklis, laika posmā no 2017.gada decembra līdz 2018.gada februārim nodarbinātajiem darbiniekiem izmaksāja grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu 81 943,03 eiro apmērā, nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, tādējādi nodarot kaitējumu valsts budžetam 44 669,18 eiro apmērā.

Kriminālprocesā 2020.gada septembrī pieņemts lēmums par procesa sākšanu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 2171.pantā un 218.panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret vienu personu.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Cīņa ar aplokšņu algām ir viena no VID šā gada prioritātēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas