Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VID no oktobra klientus klātienē apkalpos tikai pēc pieraksta

Valsts ieņēmumu dienests (VID) no 5.oktobra klientus klātienē apkalpos tikai pēc pieraksta, aģentūru LETA informēja VID.

Klientu apkalpošanu klātienē Rīgā un citās Latvijas pilsētās VID pakāpeniski atsāka kopš šā gada jūnija. Ārpus Rīgas tā notiek tikai pēc iepriekšēja pieraksta, kamēr Rīgā ir iespējams gaidīt arī dzīvajā rindā ārpus ēkas.

Tomēr, ņemot vērā straujo Covid-19 saslimstības pieaugumu Eiropā un iestājoties rudenīgākiem laika apstākļiem, kas paaugstina inficēšanās risku, no šā gada 5.oktobra arī VID Rīgas klientu apkalpošanas centrā Talejas ielā 1 klientu apkalpošana klātienē notiks tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruni 67120005.

VID klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Talejas ielā 1 apmeklētāji tiek pieņemti no plkst.9 līdz 17. Pirmdienās klientu apkalpošanas laiks pagarināts līdz plkst.19, savukārt piektdienās klienti tiek pieņemti līdz plkst.15.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme norādīja, ka pāriet uz klientu apkalpošanu klātienē tikai pēc pieraksta nolemts, ņemot vērā, ka Rīgā joprojām ir pietiekami liela interese par VID pakalpojumu saņemšanu klātienē, un tādējādi šiem cilvēkiem ir ilgu laiku jāstāv tā dēvētajā dzīvajā rindā, lai saņemtu pakalpojumu. 

"Pirmkārt, tas ir neērti pašiem klientiem, it īpaši ņemot vērā, ka liela daļa no viņiem ir seniori. Otrkārt, jāapzinās, ka šādas rindās stāvēšanas var radīt epidemioloģiskus riskus. Ja šīs abas problēmas ir iespējams proaktīvi novērst, neredzu iemeslu to nedarīt," pauda Jaunzeme.

VID atgādināja, ka iedzīvotāji visus VID pakalpojumus var saņemt elektroniski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā. VID konsultācijas var saņemt, zvanot uz VID konsultatīvo tālruni 67120000 vai uzdodot jautājumu rakstiski VID EDS sadaļā Sarakste ar VID. Zvanot uz VID konsultatīvo tālruni, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

Ārpus Rīgas VID klātienes klientu apkalpošana pieejama Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā, Jēkabpilī, Jelgavā un Rēzeknē pirmdienās un ceturtdienās no plkst.9 līdz 18. Minēto klientu apkalpošanas vietu adreses pieejamas VID tīmekļvietnes sadaļā Kontakti.

Pirmdienās un ceturtdienās VID konsultanti ir sastopami arī valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Bauskā, Tukumā, Aizkrauklē, Smiltenē, Gulbenē, Valkā un Alūksnē. Šo klientu apkalpošanas centru darba laiks un kontaktinformācija ir pieejama portāla www.latvija.lv sadaļā Vienotie klientu apkalpošanas centri.

Apmeklējot VID klientu apkalpošanas vietas, VID lūdz būt piesardzīgiem un atbildīgiem, un ievērot visus valstī noteiktos piesardzības pasākumus - ieturēt divu metru distanci no citiem cilvēkiem, dezinficēt rokas, ievērot respiratoro higiēnu un citus nosacījumus savai un apkārtējo drošībai. Iedzīvotāji aicināti atlikt VID apmeklējumu, jūtot elpceļu slimības pazīmes, kā arī nenākt, ja noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingrā izolācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas