Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

VID sāk kriminālprocesu par iespējamu 2,3 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju

Cīņā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā.

Pamatojoties uz riska analīzes ceļā iegūtu informāciju, šā gada novembra sākumā lidostā Rīga aizturēts kāds 1986.gadā dzimis Krievijas Federācijas pilsonis, kurš grasījās izlidot uz Krieviju. Persona bija deklarējusi skaidru naudu 240 100 ASV dolāru apmērā, kuras izcelsme tiks skaidrota. Īstenojot izmeklēšanas darbības vairākās Latvijas bankās, tika veiktas personai reģistrēto banku seifu kratīšanas, kuru rezultātā tika izņemta skaidra nauda 1,5 miljonu ASV dolāru apmērā.

Šā gada novembrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm – par Krievijas Federācijas pilsoņa iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju laika periodā no 2015.gada līdz 2019.gadam, legalizējot noziedzīgi iegūtus līdzekļus 2,3 miljonu eiro apmērā.

Persona ir atzīta par aizdomās turēto, un tai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā nav konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē par skaidras naudas nedeklarēšanu vai nepatiesu deklarēšanu 2019.gadā uzsākti 38 kriminālprocesi, kuru rezultātā tika izņemti skaidras naudas līdzekļi 4 926 488 eiro apmērā, kā arī banku seifos tika izņemti 1 378 248,89 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas