Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID veiks atkārtotu pārbaudi par Kārkliņas-Ādmines iespējamiem likuma pārkāpumiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) veiks atkārtotu pārbaudi par VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktores Sandras Kārkliņas-Ādmines iespējamiem likuma pārkāpumiem, aģentūra LETA uzzināja VID.

Dienestā norādīja, ka trešdien saņemts Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras (FENIP) lēmums par to, ka tiek atcelts VID Iekšējās drošības pārvaldes lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu saistībā ar Kārkliņas-Ādmines rīcību. FENIP ir uzdevusi VID Iekšējās drošības pārvaldei veikt atkārtotu pārbaudi saistībā ar Kārkliņas-Ādmines iespējamiem likuma pārkāpumiem.

VID aģentūrai LETA skaidroja, ka FENIP nav iebildumu pret iepriekš veikto pārbaudi, taču prokuratūra uzskata, ka būtu jāveic padziļināta pārbaude, ko VID arī plāno darīt.

Portāls jauns.lv trešdien raksta, ka Kārkliņas-Ādmines vīrs Zigfrīds Ādminis bijis iekļauts riska personu jeb tā saucamajā "melnajā sarakstā". Visticamāk, Ādmini "melnajā sarakstā" VID iekļāva saistībā ar nesadarbošanos ar iestādi, deklarāciju un pārskatu neiesniegšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas. VID bija apturējis Ādmiņa uzņēmumu saimniecisko darbību un pēcāk pieņēma lēmumu par darbības izbeigšanu.

Pēc VID pieņemtajiem lēmumiem, šobrīd Ādmiņa uzņēmumi ir piespiedu kārtā likvidēti. Piespiedu likvidācijas rezultātā viens no Kārkliņas-Ādmines vīra uzņēmumiem SIA Amderma palika parādā valstij vismaz 12 918,98 eiro, lai gan Kārkliņa–Ādmine, kurai pret trešajām personām ir mantas kopība ar vīru, uz 2018.gada 31.decembri bija deklarējusi bezskaidras naudas uzkrājumus bankā 11 638,97 eiro apmērā un pērn guvusi ieņēmumus 64 544,15 eiro apmērā jeb vidēji mēnesī aptuveni 5378 eiro.

Lai arī Amderma pēc piespiedu likvidācijas palika parādā valstij un līdz likvidācijas brīdim Ādmiņa uzņēmumi nebija iesnieguši VID likumā noteiktos pārskatus un deklarācijas, pašlaik Ādminis vairs nav reģistrēts VID riska personu sarakstā.

Top komentāri

.
.
Šorīt sestajā tramvajā dzirdēju, ka "jumts" VIDā lieti noderot dažādu nelikumību un noziegumu nesodītai veikšanai. Nevar nepiekrist šādam viedoklim. Un visādu čomu, vīru, sievu, kurus piesedzot VID, neesot mazums. Izskatās pēc astoņkāja.
es
e
Nav dzirdēts ,ka kāds no lielajām zivīm būtu ietupināts aiz restēm ar mantas konfiskāciju-tādas krāpniecības augstajos slāņos notiek visu laiku!Nu bet pensionāri,kurai tik tieša'm nav ko ēst-notiesā!!!Kur taisnība?Šitajā valstī ir viss nolaists!
Ko ar
K
šitādiem un šitādām vajadzētu darīt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas