Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vidējā bedru izraisīto zaudējumu summa vienam auto ir 180 latu

Sākoties siltākam laikam un atkusnim, autovadītāji arvien biežāk saskaras ar pirmo nepatīkamo pavasara vēstnesi – bedrēm uz ceļa. Apdrošināšanas sabiedrības Balta dati liecina, ka šogad vidējā bedru izraisīto zaudējumu summa vienam transporta līdzeklim sasniegusi 180 latu, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Šajā nedēļā apdrošināšanas sabiedrība Balta katru dienu saņem atlīdzību pieteikumus par transporta līdzekļiem nodarītiem bojājumiem bedru dēļ. Ja janvārī saņemtie pieteikumi bija retāki, katru trešo dienu saņemot vienu līdz divus pieteikumus, tad pēdējā februāra nedēļā intensitāte strauji palielinājusies, kad tiek saņemti vairāki atlīdzību pieteikumi dienā.

"Asfalta segumu bojā straujas temperatūras izmaiņas. Ņemot vērā, ka vēl nesen temperatūra Latvijā sasniedza vairāk kā mīnus 20 grādus un atkusnis iestājās salīdzinoši pēkšņi, kopā ar intensīvu satiksmes plūsmu segums tiek pakļauts bojājumiem. Lai pielāgotos situācijai, aicinām autovadītājus būt uzmanīgiem – kamēr turpināsies laika apstākļu maiņa, uz ceļa parādīsies arvien jauni seguma bojājumi," skaidroja apdrošināšanas sabiedrības Balta atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Atskatoties uz aizvadītā gada bedru radītājiem bojājumiem transporta līdzekļiem, visvairāk atlīdzību pieteikumu saņemts gada pirmajos piecos mēnešos. No 2011.gada janvāra līdz maijam vidēji vienā mēnesī saņemti 34 pieteikumi, ko izraisījis bojāts vai nekvalitatīvs ceļa segums. Ņemot vērā, ka ceļu segums noveco ar katru gadu un šogad ziema iestājās vēlāk, pavasara atkušņa periods var būt ilgāks, pieaugot arī transportlīdzekļu negadījumu skaitam.

Saskaroties ar bedru izraisītiem negadījumiem, autovadītāji nereti apjūk, nezinot, kā pareizi rīkoties. Balta visos gadījumos iesaka izsaukt ceļu policiju, lai fiksētu negadījumu un tā apstākļus. Tāpat notikuma vietu vēlams nofotografēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas