Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Viedokļu atšķirību dēļ no amata atkāpjas sabiedrisko mediju uzraudze

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekle Sanita Upleja-Jegermane otrdien iesniegusi padomei paziņojumu par amata atstāšanu pēc pašas vēlēšanās.

Upleja-Jegermane aģentūrai LETA norādīja, ka lēmums pieņemts, pamatā balstoties uz diviem argumentiem. 

Pirmkārt, viņai bijis no SEPLP atšķirīgs viedoklis par krievu valodas klātbūtni sabiedriskajos medijos. Pēc SEPLP locekles paustā, pērn viņa padomei uzsvērusi, ka SEPLP un sabiedriskajiem medijiem ir iespējams pieņemt lēmumu un sagatavoties pārmaiņām, lai 2026.gadā izbeigtu divvalodības un divkopienu sabiedrības veicināšanu.

Otrkārt, Uplejai-Jegermanei jautājumus esot radījusi "Cūku komiksa" publikācija portālā "Lsm.lv" 24.februārī, kad apritēja divi gadi kopš Krievija uzsāka neizprovocēto karu pret Ukrainu, kā arī tam sekojošie Latvijas Televīzijas darbinieku skaidrojumi, kas, viņasprāt, līdz galam neatbild uz sabiedrības paustajām bažām.

"Pēc likuma SEPLP nevar nedz atbildēt, nedz arī ietekmēt sabiedrisko mediju saturu, kas ir pareizi. Taču ir sabiedrības gaidas un arī atbildība. SEPLP kā Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas kapitāldaļu turētājam ir atbildība par darbu kopumā," sacīja SEPLP locekle.

LETA jau rakstīja, ka plašu interneta lietotāju kritiku 24.februārī izpelnījās "Lsm.lv" publicēts kārtējais "Cūku komikss", kurā kā cūkas bija attēloti Ukrainas kareivji, kas cīnās pret Krieviju. Cilvēki uzsvēruši, ka šāds saturs ir neatbilstošs publicēšanai, jo īpaši kara sākuma otrajā gada dienā.

Sākumā "Lsm.lv" redakcija tviterī uz citu lietotāju sašutumu atbildēja ar skaidrojumu, ka komiksam ir sava "cūku" izcelsmes leģenda, kas atrodama pie katra jaunākā komiksa. Tomēr vēlāk medija galvenā redaktore Marta Cerava atvainojās par to, ka portāls "nevietā un nelaikā izveidoja "Cūku komiksu" par karu Ukrainā", un publikācija no portāla tika izņemta.

Kā jau vēstīts, Saeima 2021.gada 4.augustā par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļiem ievēlēja Upleju-Jegermani, Jāni Siksni un Jāni Eglīti.

SEPLP sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu locekli apstiprināšanai izvirza Valsts prezidents, vienu - Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome, bet vēl vienu - Saeima saskaņā ar Saeimas Kārtības rullī noteikto kārtību.

NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome SEPLP locekļa amatam izvirzīja Siksni, no Saeimas puses SEPLP locekļa kandidātam tika virzīts Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Eglītis, savukārt bijušais Valsts prezidents Egils Levits virzīja tobrīd portāla "Delfi" žurnālisti, redaktori Upleju-Jegermani.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas