Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīķe-Freiberga brīdina amerikāņus: Putins ir izsalcis pēc varas

Bijušais VDK aģents un Krievija virzīsies uz priekšu, cik tālu to spēj, un, nesaņemot pretestību, ies vēl tālāk, Sarasotā, Floridas štatā, uzrunājot klausītājus Ringling College of Art and Design, sacījusi Latvijas bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Viņas teikto par Krievijas prezidentu un situāciju Ukrainā sīki citē laikraksta Herald Tribune interneta portāls.

"Nav vajadzīgs doktora grāds psiholoģijā, lai saprastu, ka viņš bija izsalcis pēc varas, bezbailīgs un spēlēja pokeru," sacīja Vīķe-Freiberga, bilstot, ka Putins spēlējies ar pārējo pasauli, lai saprastu, kurš pirmais padosies. Eksprezidente atkārtoja jau iepriekš Latvijas Televīzijā teikto, ka ANO, ņemot vērā Krievijas lomu Drošības padomē, ir impotentas.

"Es teiktu, ka viņš bija lieliski praktiski apmācīts lietišķajā psiholoģijā. Ar to domāju, piemēram, valstu vadītāju, ar ko viņš tikās, raksturu, to vājo vietu atklāšanu un spēlēšanu uz tām. Viņam ir liels talants un viņš arī ir labi apmācīts. Es to varu apliecināt," sacīja Vīķe-Freiberga, kura prezidentūras laikā tikusies ar Putinu.

Vīķe Freiberga klausītājiem atgādināja par PSRS laiku, kad krievu strādnieki tika atvesti uz Austrumeiropu, bet vietējie - izsūtīti uz Sibīriju. Pēc eksprezidentes teiktā, apzināta iedzīvotāju pārvietošana, kas tika sākta Staļina laikā un ko turpināja arī viņa pēcteči, tika veikta, domājot uz priekšu, lai garantētu, ka Padomju Savienība nevarētu sašķelties un lai garantētu, ka gadījumā, ja valstis atgūtu neatkarību, vienmēr varētu izspēlēt krievu minoritātes kārti.

Krimā notikušais referendums eksprezidentei atgādinājis padomju laika politiku. "Viņi nocirpa divus procentus, kuri Staļinam bija nepieciešami, lai pārliecinātu pasauli, ka tā bijusi brīva izvēle un cilvēku izpausme. Es tiešām nedomāju, ka šie 2 procenti pārliecina."

Vīķe-Freiberga sacīja, ka Latvijas labākā aizsardzība ir NATO lietussargs, kas sniedzas pāri arī Igaunijai un Lietuvai. Kā apliecinājums tam kalpo arī ASV atsūtītie papildu iznīcinātāji Baltijas gaisa telpas aizsardzībai.

"Es domāju, ka prezidents Putins un viņa komanda, neatkarīgi no tā, ka ir labi psihologi, ir arī mantinieki kultūrai, kas mīl teātri un drāmu, un ir labi scenāriju rakstnieki. Un es domāju, ka viņiem piedurknēs ir vairāki scenāriji," rezumēja eksprezidente.

Eksprezidentes sekretāre Daina Lasmane portālam Diena.lv apliecināja, ka Vīķe-Freiberga patlaban viesojas ASV. Vēlāk viņa apmeklēs arī Nīderlandi un  Šveici.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas