Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīķe-Freiberga kļūst par respektablā Madrides Kluba prezidenti

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ievēlēta par pasaules līderu alianses Madrides klubs prezidenti, līdz ar to kļūstot arī par pirmo sievieti, kura vada šo forumu, portālu Diena.lv informēja eksprezidentes sekretāre Daina Lasmane. Vīķes-Freibergas trīs gadu termiņa pilnvaras prestižajā amatā sāksies 2014.gada 1. janvārī.

"Esot Valsts prezidenta vai premjera amatā primāri jāgādā par savas valsts un tautas labklājību un starptautiski jāpārstāv tā, bet kad amata atbildības mētelis tiek novilkts, var kļūt par pasaules pilsoni, strādājot pasaules kopējās sabiedrības labā," preses konferencē pēc balsojuma atzina Vīķe-Freiberga. "Pasaulē ir dažāda veida spēks, vara, ir militārs spēks, ir naudas vara un citādi, bet Madrides klubam un bijušajiem valstu un valdību vadītājiem ar viņu pieredzi piemīt domas un idejas spēks."

Madrides klubs ir pasaulē lielākais demokrātiski ievēlēto prezidentu un premjerministru forums, kurš dibināts demokrātisko vērtību un pārvaldes atbalstīšanai pasaulē. Ideja par organizācijas veidošanu dzima 2001.gadā konferencē "Demokrātijas iedibināšana un stiprināšana", kurā toreiz Latvijas Valsts prezidentes statusā piedalījās arī Vīķe-Freiberga, kura ir arī kluba dibinātāja un valdes locekle.

Tagad foruma vadītāja amatā viņa nomainīs bijušo Nīderlandes premjerministru Vimu Koku, kurš jau norādījis uz V. Vīķes-Freibergas aktīvo darbību, piedaloties tādos projektos un misijās kā, piemēram, "Sieviešu līdzdalība politikā" Āfrikā, "Demokrātijas stiprināšana un etniskais izlīgums" Kirgizstānā un Dienvidkaukāza forums Azerbaidžānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas