Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vilks: Latvijas attīstība reģionos arī turpmāk būs nevienmērīga

Latvijas attīstība reģionos arī turpmāk būs nevienmērīga, trešdien Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē sacīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš piekrita, ka, piemēram, Latgalē mājsaimniecības joprojām neizjūt uzlabojumus ekonomikā un straujāka attīstība, tāpat kā pirms krīzes, ir novērojama Rīgā, Pierīgā un Ventspilī.

Pēc Vilka teiktā, arī krīzei sākoties, daudzi iedzīvotāji uzreiz neizjuta labklājības līmeņa samazināšanos, un tāpat arī patlaban, atsākoties izaugsmei, ir jāpaiet laikam, lai šīs izmaiņas sajustu. "Diemžēl mums nav politikas, kas spētu iekustināt visu Latviju," atzina Vilks.

Finanšu ministrs uzsvēra, ka pastāv arī būtisks risks, ka sabiedrība vēl vairāk varētu noslāņoties. Noslāņošanos veicina atsevišķu tautsaimniecības nozaru strauja atkopšanās no krīzes un izaugsme. Vilks klāstīja, ka atsevišķās jomās būtiski pieaug eksporta apmēri, uzņēmumi attīstās, palielina darba algas un arī pašvaldības līdz ar uzņēmumu attīstību kļūst bagātākas. Tas rada nevienmērīgu Latvijas reģionu attīstību, kā arī sabiedrības noslāņošanos, kas nav pieļaujama.

Vilks arī prognozēja, ka nākotnē arvien vairāk mājsaimniecību izjutīs ekonomikas atkopšanos. Viņš arī izteica prognozes, ka iekšzemes kopprodukts (IKP) nākamajos ceturkšņos pieaugs straujāk nekā pirmajā ceturksnī, un atzina, ka pirmā ceturkšņa IKP dati neatspoguļo patieso ekonomikas izaugsmi. "Nevar būt tā, ka eksports un imports pieaug par 40%, bet IKP pieaugums ir tikai 3,4%," piebilda finanšu ministrs.

Jau vēstīts, ka Latvijas IKP šogad pirmajā ceturksnī, pēc sezonāli neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, pieaudzis par 3,4%, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo laika periodu. Savukārt pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem IKP 2011.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2010.gada ceturto ceturksni, palielinājies par 0,2%.

Precizēts un izvērsts 2011.gada pirmā ceturkšņa IKP pieauguma temps un vērtība tiks publiskoti 2011.gada 9.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas