Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vilks savus jaunos pienākumus ERAB uzskata par goda amatu

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) uzskata, ka viņa jaunie pienākumi Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā (ERAB), kur viņš nedēļas nogalē tika ievēlēts par pilnvarnieku valdes priekšsēdētāja vietnieku, ir goda amats.

Vilks pirmdien žurnālistiem skaidroja, ka jauno amatu uztver kā goda amatu, viņam nevajadzēs atrasties ERAB mītnē Londonā un par to viņš algu nesaņems. "Tas ir darbs, kas ir neklātienē darāms un neapgrūtinās manu darbu," uzsvēra ministrs.

Viņš klāstīja, ka, esot šajā amatā, viņam būs jāseko līdzi, kā strādā bankas pilnvarnieku valde, un reizi gadā notiekošajā pilnvarnieku sanāksmē viņam būs gan jāpiedalās, gan jāuzņemas arī vadība. Līdz nākamajai sanāksmei, kas notiks nākamā gada pavasarī Varšavā, ministram esot jābūt ciešākā kontaktā ar pilnvarnieku valdi.

Pēc ministra domām, Latvija no šāda amata iegūs, jo līdz šim tādas pozīcijas nav bijis un ar Latviju tā nekad nav rēķinājusies. Viņš uzskata, ka ERAB grib izmantot Latvijas pieredzi saistībā ar nesen notikušajām pārmaiņām. Proti, līdzīgā pārveides situācijā ir vairākas postpadomju un Ziemeļāfrikas valstis, kurās notiek strukturālas izmaiņas - gan ekonomikā, gan arī valsts pārvaldē. Un tieši ar šo pieredzi Vilks labprāt dalītos.

Jau ziņots, ka Vilks Stambulā notiekošajā ERAB gada sanāksmē vienbalsīgi ievēlēts par ERAB pilnvarnieku valdes priekšsēdētāja vietnieku līdz 2014.gadam. Valdes priekšsēdētājam un viņa vietniekam būs jāpiedalās ikgadējā sanāksmē, kas 2014.gada 16. un 17.maijā notiks Varšavā. Tāpat svarīgs nosacījums ir sanāksmju vadīšana kādā no bankas oficiālajām valodām, kas ir angļu, franču vācu vai krievu.

Ja valdes priekšsēdētājs ir prombūtnē, viņa vietnieka pienākums kopā ar otru priekšsēdētāja vietnieku ir atklāt ikgadējo sanāksmi, vadīt tās norisi, darba sesijas un pilnvarnieku diskusijas, kā arī slēgt sanāksmi ar kopsavilkumu. Papildus vietnieks parasti arī vada valstu prezentāciju sesiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas