Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vilku medību sezona ir noslēgusies

Līdz ar atļauto 300 vilku nomedīšanu, noslēgusies 2022./2023.gada vilku medību sezona, informē Valsts meža dienests (VMD).

VMD informē, ka šosezon visvairāk vilku nomedīts VMD Centrālvidzemes virsmežniecībā - 47 dzīvnieki, tam seko Ziemeļkurzemes virsmežniecība - 42 vilki un Austrumlatgales virsmežniecība - 36 vilki. Vismazāk vilku nomedīts Rīgas reģionālajā virsmežniecībā, kur nomedīti 11 dzīvnieki.

Jau ziņots, ka 1.februārī VMD 2022./2023.gada medību sezonā palielināja pieļaujamo vilku nomedīšanas apjomu no 280 līdz 300 dzīvniekiem. Apjoms palielināts, jo pieaudzis reģistrēto ziņojumu skaits par vilku uzbrukumiem un tajos nodarīto postījumu apjomu.

VMD norāda, ka 300 vilki ir maksimālais nomedīšanas apjoms, kādu nosaka pašlaik spēkā esošais pelēkā vilka sugas aizsardzības plāns. Papildu noteikto vilku nomedīšanas apjomu bija atļauts izmantot tikai to novadu teritorijās, no kurām VMD šajā medību sezonā līdz 30.janvārim bija saņēmis pārbaudāmu informāciju par vilku nodarītajiem postījumiem mājlopiem.

Dienestā atgādina, ka vilks Latvijā ir īpaši aizsargājama ierobežoti izmantojama suga, kuru drīkst medīt stingri noteiktos apjomos, saglabājot labvēlīgu vilku populācijas stāvokli.

Medību sezonā tiek noteikts tāds pieļaujamais nomedījamo vilku apjoms, kas neapdraud dzīvnieku populācijas atjaunošanos un vienlaicīgi dod iespēju medniekiem mazināt zaudējumu risku, ko plēsēju koncentrācija un to uzvedības pārmaiņas rada lauksaimniecībai.

Kā nosaka Medību noteikumi, vilkus medību sezonas laikā drīkst medīt no 15.jūlija līdz noteiktā nomedīšanas apjoma sasniegšanai, bet ne ilgāk par 31.martu. Iepriekšējā vilku medību sezona noslēdzās 2022.gada 23.janvārī.

VMD ir valsts pārvaldes iestāde, kas atrodas zemkopības ministra padotībā. Dienests uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas