Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Vilnītis: Objektīvi būtu Vilka atbrīvošanu vērtēt tiesai

Tiesai, kurā vērsās Alvis Vilks saistībā ar nu jau bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša lēmumu atbrīvot Vilku no KNAB priekšnieka vietnieka amata, būtu jāizskata šis jautājums, bet ārpus tā rodas pārliecība, ka birojā notiek lielas nekārtības, šādu viedokli par Vilka atjaunošanu amatā pauda ar Saeimas balsojumu no amata atbrīvotais Vilnītis.

Kā norādīja Vilnītis, ja tiesa izskatītu jautājumu par Vilka atbrīvošanu, tas būtu vispusīgi, taisnīgi un objektīvi. "Ja tā netiek darīts, tas rada ne tikai man, bet arī sabiedrībai pārliecību, ka birojā notiek lielas nekārtības. Lēmumu, kas būtu jāvērtē tiesai, vai tas ir tiesisks vai prettiesisks, mēs uzņemamies paši. Tas ir tiesiskais nihilisms," norādīja Vilnītis.

Viņš arī pauda viedokli, ka valdība piesedz atsevišķu amatpersonas. "[PHARE programmas] projekts nākotnē var nodarīt valstij zaudējumus, bet mēs pret to attiecamies tā, it kā nekas nebūtu noticis. Vai tas ir iespējams, ka notiek dienesta pārbaude, kas pēc tam pārvērtusies disciplinārlietā un ilgst gandrīz gadu, tad cik tiesisks ir nedēļas laikā pieņemtais lēmums? Zinot, ka jau pirms gada Finanšu ministrija norādīja, ka projekts nav pabeigts. Tagad pateikt, ka nav nekādu pārkāpumi, es tam nepiekrītu," sacīja Vilnītis.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe ir atcēlusi bijušā KNAB priekšnieka Vilnīša lēmumu par Vilka atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja Vilks. Vilks norādīja, ka no šodienas viņš ir atsācis pildīt KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas