Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Viņķele noliks Saeimas deputātes mandātu saistībā ar mācībām ASV

Vienotības frakcijas deputāte Ilze Viņķele (Kustība Par) nākamnedēļ noliks Saeimas deputātes mandātu saistībā ar gaidāmajām mācībām ASV, Arizonas universitātes Makeina institūtā, politiķe paziņojusi ierakstā savā blogā.

"Savu Saeimas darba ciklu noslēgšu nākamnedēļ. Vēlos vēl novadīt pirmo Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdi rudens sesijā, kurā ceru, ka varēsim apstiprināt vēsturisku lēmumu - Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas un Vācu Evaņģēliski Luteriskās baznīcas Latvijā vienošanos par kopīgām īpašumtiesībām uz Svētā Pētera baznīcu," pauž politiķe.

Pagaidām politiķe vēl nevarot atbildēt uz jautājumu, vai kandidēs nākamajās Saeimas vēlēšanās, jo gads esot ilgs laiks.

"Mana mājvieta turpmāko gadu būs Starptautiskais Republikāņu institūts Vašingtonā. Būs iespēja apgūt labāko praksi par sieviešu un jauniešu iesaisti politikā, darbu ar vēlētajiem, satura definēšanu partiju programmās, politisko ētiku un daudzus citus jautājumus, kas būs ne vien Latvijas politiku kopumā, bet arī Kustības Par! izaugsmi noteicoši," informē politiķe.

Vēl vakar Viņķele aģentūrai LETA neatbildēja uz jautājumu, vai plāno doties studēt uz ASV. Arī iepriekš deputāte izvairīgi atbildēja, uzsverot, ka ziņos brīdī, kad būs jaunumi. Viņķele šodien apgalvoja, ka tikai īsu laiku pirms bloga publicēšanas saņēmusi attiecīgo apstiprinājumu par mācībām ASV.

Šorīt Saeimā nebija saņemts Viņķeles iesniegums par mandāta nolikšanu.

Viņķele vada Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju. Savulaik Viņķele darbojās labklājības ministres amatā Valda Dombrovska valdībā, iepriekš pildīja Finanšu ministrijas parlamentārās sekretāres pienākumus.

Nesen viņa ar vēl četriem parlamentāriešiem izstājās no Vienotības, bet turpināja strādāt tās Saeimas frakcijā.

Viņķele ir viena no partijas Kustība Par! dibinātājam, kas izveidota vien iepriekšējā nedēļas nogalē.

Politiķe savulaik pārstāvējusi NA, kā arī kandidēja no šī saraksta Rīgas domes un Saeimas vēlēšanās, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Top komentāri

Trollis JT
T
Ilze, nebrauc atpakaļ!
Johnee
J
Faktiski to stipendiju var saukt par "kukuļa" saņemšanu, jautājums tikai kāds valstij neizdevīgais projekts tika paprasīts pretī un vai tas jau ir noticis vai tikai notiks ar jauna politiska spēka starpniecību. Jauna izskalotā ieliktene.....
Bilde - fantastiska. Kaut kas nav k
B
Izskatās, ka kaut kas tajā galvā nav kārtībā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas