Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viņķele: Trūcīgajiem Latvijas iedzīvotājiem nepieciešama valsts apmaksāta zobārstniecība

Trūcīgajiem Latvijas iedzīvotājiem nepieciešamas valsts apmaksātas zobārstniecības programmas, tomēr tas ir finansējuma jautājums, aģentūrai LETA atzina veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pasaules Veselības Organizācija iepriekš norādījusi, ka Latvijā īpaša uzmanība būtu jāpievērš ārstniecības un zobārstniecības pakalpojumiem, jo īpaši nabadzīgiem cilvēkiem pieejamiem pakalpojumiem, ambulatorajai ārstēšanai nepieciešamo zāļu pieejamības uzlabošanai, paplašinot kompensējamo zāļu sarakstu, samazinot līdzmaksājumu daļu.

Ministre norādīja, ka piekrīt PVO secinājumam, tomēr atzina, ka šī jautājuma risināšana būs atkarīga no finansējuma pieejamības.

Vienlaikus jau tagad, pēc Viņķeles paustā, ar ļoti lēniem solīšiem valsts sāk apmaksāt noteiktus zobārstniecības pakalpojumus atsevišķām personu grupām, piemēram, nupat tika pieņemts lēmums finansēt zobu izraušanu personām ar psihiskās veselības traucējumiem.

Tāpat Viņķele piebilda, ka tiek īstenota arī programma, kurā gadā 200 trūcīgi pensionāri saņem zobārstniecības pakalpojumus.

Top komentāri

Valija
V
Varbut Vinkelei sakt stradat un beigt tuksu di.st? Ir japanak, ka Latvija nav tadu trucigu cilveku, kuriem nepietiek naudas zobarstniecibas pakalpojumiem. Kad saksies si valsts apmaksas kropla sistema ta bus kartejas shemas caur kuram tiks izzlaupiti simtiem milijoni Latvijas valsts naudas un trucigie Latvijas iedzivotaji turpinas staigat bez zobiem vai ar sapuvusiem zobiem ka tas notiek visus pedejos 30 gadus.
?
?
Varbūt tomēr sākt ar to, ka bērniem tiek nodrošināta likumā minētā bezmaksas veselības aprūpe. Un visiem bērniem nodrošināt ērču encefalīta vakcīnu bez maksas, nevis sadalīt bērnus pa reģioniem, it kā viņi būtu kaktusi, kas dzīvo pavada uz palodzes un nepārvietojas pa Latviju, kur ir arī endēmiskie reģioni. Bērniem bezmaksas zobārstniecība ārpus Rīgas ir arī tikia teorētiska. Rīgā, kur zobārstu konkurence ir liela, vēl var atrast kādus, kas pieņem bērnus par kvotām, ārpus Rīgas tādu zobārstu nav.
Populiste
P
Davai, es tagad pametiishu publikai paaris spiidiigus konfekshu papiiriishus, cerot, ka taa nepamaniis, ka konfektes es jau izeedu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas