Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vīrietis gūst smagus lūzumus pēc bišu spieta gūstīšanas

Vakar Vidzemē kāds 35 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā ar kakla un muguras skriemeļu traumu pēc tam, kad bija kāpis kokā pēc bišu spieta un neveiksmīgi kritis no divu metru augstuma, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Kā sacīja Vītola, šovasar jau ir bijuši vairāki līdzīgi gadījumi, kad cilvēki guvuši līdzīgas traumas, neveiksmīgi gūstot izlidojušus bišu spietus.

Tāpat vakar traumas guvis 62 gadus vecs vīrietis, kurš kādā jaunbūvē nokritis no sastatnēm. Vīrietis ar smagu galvas traumu, kā arī pieres un deguna kaula lūzumu nogādāts slimnīcā. Savukārt Zemgalē 36 gadus vecs vīrietis, smēķējot pie atvērta loga, zaudējis līdzsvaru un kritis no trešā stāva, gūstot mugurkaula skriemeļa lūzumus.

Tikmēr divi vīrieši vakar nogādāti slimnīcā ar plašiem apdegumiem. Rīgā 39 gadus vecs vīrietis remontējis mašīnu un darbu laikā eksplodējusi degvielas tvertne, bet Zemgalē 25 gadus vecs vīrietis neveiksmīgi mēģinājis aizdegt ugunskuru ar degmaisījuma pudeles palīdzību.

Vakar Vidzemē slimnīcā nogādāta sešus gadus veca meitenīte, kurai uzkritis virsū skapis, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Bērns ar sarežģītu iegurņa lūzumu pārvests uz Bērnu klīnisko slimnīcu Rīgā.

Vakar slimnīcā ar termiskiem apdegumiem nogādāti arī divi zīdaiņi. Astoņus mēnešus vecs puisītis, pārvietojoties ar "staigulīti", uzgrūdies virsū krūzei, kurā vecāki bija nupat bija ielējuši verdošu ūdeni. Līdzīgs negadījums noticis arī Kurzemē, kur desmit mēnešus vecs zēns uzrāvis sev virsū krūzi ar karstu ūdeni.

Kā sacīja Vītola, parasti šādos gadījumos bērni gūst ļoti plašus sejas un ķermeņa applaucējumus, tādēļ pieaugušajiem būtu īpaši jāuzmanās, bērnu klātbūtnē rīkojoties ar karstiem šķidrumiem.

Kopumā pagājušajā diennaktī neatliekamās palīdzības mediķi saņēmuši 1224 izsaukumus, un 246 izsaukumi saistīti ar traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas