Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Visā Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi

Sniega un apledojuma dēļ, pirmdienas rītā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa visiem ceļiem Latvijā, portālu Diena.lv informēja Latvijas valsts ceļi (LVC).

Pirmdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ir apgrūtināti visā valsts teritorijā, izņemot autoceļu Liepāja - Rucava, kur braukšanas apstākļi esot apmierinoši.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informē, ka uz slidenajiem ceļiem notikušas vairākas avārijas, tostarp ar traģiskām sekām, pēc kurām bijusi nepieciešama glābēju palīdzība, lai no sasistajām automašīnām atbrīvotu bojāgājušos un cietušos.

Savukārt stiprākas vēja brāzmas un sniegputenis īpašus postījumus Latvijā nav nodarījis un glābēji nav devušies uz izsaukumiem, kad ceļus būtu nepieciešams atbrīvot no nolauztiem kokiem.

Sinoptiķi prognozē, ka pirmdien gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no -1..-7 grādiem, turklāt arī dienas laikā vietām gaidāmi nelieli nokrišņi, tāpēc ceļi joprojām būs slideni.

Pirmdien ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 211 Latvijas autoceļu uzturētāja ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot no pustrijiem rītā, veica slideno posmu kaisīšanu un sniegoto brauktuvju tīrīšanu.

LVC atgādina, ka valsts autoceļu uzturēšana ziemā tiek veikta prioritārā kārtībā un tie sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs - A (augstākā), A1, B, C un D (zemākā) atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa, pieejamā finansējuma un sociālekonomiskās nozīmes.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas