Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vislielākais latviešu imigrantu īpatsvars ir Īrijā, seko Lietuva un Igaunija

Vislielākais latviešu imigrantu īpatsvars ir Īrijā, Lietuvā un Igaunijā, liecina jaunākie Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat dati.

Īrijā pagājušā gada sākumā bija reģistrēti 20 086 latvieši, kas bija 4% no kopējā Īrijā dzīvojošo citu valstu pilsoņu skaita. Igaunijā dzīvoja 2086 latvieši, bet Lietuvā - 659.

Tajā pašā laikā Latvija ir viena no valstīm, kur dzīvo visvairāk citu valstu pilsoņu. Pētījumā norādīts, ka Latvijā 15,2% no visiem iedzīvotājiem ir citu valstu pilsoņi. To skaitā ir 253 643 nepilsoņi jeb 83% no kopējā rādītāja. Latvijā reģistrēti arī 38 777 Krievijas pilsoņi, 2948 lietuvieši, 2391 ukrainis un 1686 baltkrievi.

Lielākais imigrantu īpatsvars ir Luksemburgā, kur 45,3% iedzīvotāju ir iebraucēji no citām valstīm. Liels citu valstu pilsoņu īpatsvars ir arī Kiprā, kur tas sasniedz 19,5%, Igaunijā, kur šis rādītājs ir 14,9%, un Austrijā, kuras rādītājs ir 12,5%. Īrijā citu valstu pilsoņu īpatsvars ir 11,8%, Beļģijā - 11,3% un Spānijā - 10,1%.

Valstis ar vismazāko citu valstu pilsoņu īpatsvaru ir Polija, kurā šī grupa veido 0,3% no iedzīvotāju skaita. Rumānijā šis rādītājs ir 0,4%, bet Horvātijā, Lietuvā un Bulgārijā - 0,8%.

Kopumā ES dalībvalstīs pērn 6,7% iedzīvotāju bija citu valstu pilsoņi. No tiem lielākā daļa - 58% - bija imigranti no valstīm ārpus ES, bet 42% - citu ES dalībvalstu pilsoņi.

Eurostat dati raksturo citu valstu pilsoņu īpatsvaru ES dalībvalstīs pagājušā gada 1.janvārī.

Top komentāri

ērce
ē
Man interesētu zināt, vai Īrijā reģistrēti "20 086 latvieši", tiešām ir latvieši, vai Latvijas pilsoņi. Atšķirība ir būtiska. Kas ir "latvietis"? -- tāds, kas ģimenē un ikdienā lieto latviešu valodu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas