Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Visos pašvaldību bērnudārzos būs jānodrošina iespēja bērniem mācīties latviešu valodā

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumos, kas visām pašvaldību pārziņā esošām pirmsskolas izglītības iestādēm uzliek par pienākumu nodrošināt programmas pieejamību valsts valodā.

Līdz ar parlamenta balsojumu grozījumu veikti Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā.

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars (NA) pauda, ka līdz ar grozījumiem vairs neveidosies situācijas, kad kādā pašvaldības bērnudārzā izglītības pakalpojums būs pieejams tikai krievu valodā.

Iepriekš Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā atbalstītie grozījumi Vispārējās izglītības likumā arī nosaka, ka izglītības iestādēm, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmas, jāsniedz atbalsts latviešu valodas apguvei tiem bērniem, kuriem tas nepieciešams - tostarp bērniem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā.

Savukārt grozījumi Izglītības likumā paredz, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nodrošina elektronisku bērnu reģistrācijas un uzskaites sistēmu, kurā vecāki vai personas, kas realizē aizgādību, var elektroniski pieteikt bērnu pirmsskolas izglītības programmu apguvei. Sistēmā iecerēts reģistrēt bērnus vecumā no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai.

Saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem, pirmsskolas izglītības iestādēm apmācības valsts valodā obligāti jānodrošina ar 2021.gada 1.septembri.

 

Top komentāri

tikai "iespēja" ?
t
Visām apmācībām būtu obligāti jābūt valsts valodā. Citādi iznāks kā ar 9.maija fiasko — grib un nevar.
Latvju puika
L
Vēl joprojām turpinām audzināt arvien jaunus okupantus.
hmm
h
Normālā valstī jau pirms 30 gadiem visi bērnudārzi un skolas būtu tikai un vienīgi latviešu valodā. Bet te 30 gadi ir pagājuši un tikai tagad grib ļaut latviešu bērniem tuvākajā bērnudārzā runāt latviski. Kādi kangari mūs pārvalda 30 gadus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas