Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Visstraujāk ar Covid-19 inficēto skaits turpina augt Rīgā

Pēdējā diennaktī visvairāk - deviņi - jaunatklāti Covid-19 saslimšanas gadījumi ir konstatēti Rīgā, tādējādi kopumā 324 Rīgas iedzīvotājiem ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) apkopotie statistikas dati.

Jūrmalā un Jelgavā katrā noteikts vēl pa vienam Covid-19 pacientam, tādējādi Jūrmalā patlaban zināms par 30 inficētajiem, kamēr Jelgavā - par 21.

Aizvadītajā diennaktī Covid-19 izplatība novadu griezumā nav paplašinājusies, un saslimšana joprojām ir konstatēts kopumā 55 pašvaldībās.

Līdz šim Covid-19 konstatēts Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Preiļu, Priekules, Raunas, Rēzeknes, Rūjienas, Salaspils, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Joprojām visvairāk saslimušo konstatēts no 30 līdz 39 gadus veco iedzīvotāju vidū, tomēr pēdējās diennakts laikā šajā vecuma grupā noteikti tikai divi jaunatklāti pacienti. Tikmēr vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem aizvadītajā diennaktī atklāti pieci jauni sasirgušie, tādējādi šī ir otrā pēc saslimstības vislielākā iedzīvotāju vecuma grupa. Šajā vecumā ar Covid-19 saslimuši kopumā 118 iedzīvotāji.

Vecumā virs 60 gadiem noteikti 102 sasirgušie, bet vecumā no 50 līdz 59 - 96. Pēdējā diennaktī noteikts tikai viens jaunatklāts pacients vecumā virs 60, bet vecumā no 50 līdz 59 - trīs.

Joprojām ar Covid-19 vismazāk slimo bērni un jaunieši vecumā līdz 19 gadiem. Kopumā šajā vecuma grupā fiksēti 32 sasirgušie.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī konstatēti 12 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi. Aizvadītajā diennaktī veikti 1422 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 25 458 analīzes. Patlaban 38 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 35 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju par mēnesi - līdz 12.maijam.

SPKC eksperts Jurijs Perevoščikovs pirmdien norādīja, ka pēc saslimšanas datiem Latvija izskatās labāk nekā vairums Eiropas valstu. Liels izmeklējumu apjoms sniedz iespēju konstatēt vieglus saslimšanas gadījumus, turklāt savlaicīgi tika veikti nepieciešamie drošības pasākumi, viņš teica. 

Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdienas preses konferencē pauda cerību, ka "mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19, un Lieldienu šūpošanos mēs ar lielu prieku varēsim īstenot vēlāk vasarā".

"Lūdzu neļaujamies pavasara eiforijai un strikti izpildām epidemioloģiskos nosacījumus - distancēšanos, higiēnu, divu metru distances ievērošanu un publisku pasākumu neapmeklēšanu," aicināja Viņķele, "šī ir tā reize, kad pieticīga latviešu piesardzība - "nevajag vēl sapriecāties" - tiešām ir vietā".

Top komentāri

edisons
e
Viņķele, arī jums nav ienācis tas prātā? Apzināti, vai netīšām? Ļoti svarīgi , lai kontrolētu un Latvijas tautai dotu uzskatāmu atskaiti par izlietoto naudu CORON pandēmijas laikā ir jāievieš visās iestāžu un uzņēmumu grāmatvedībās atsevišķi konta numuri. Par to nez kāpēc nav iedomājies VID !!! Pretējā gadījumā naudu varēs viegli nopludināt, vai nozagt un neviens to nespēs izkontrolēt grāmatvedību kontējumos. Noteikti jāievieš speciālie grāmatvedības kontēšanas numuri sakarā ar valsts budžeta piešķirtajām naudām !!!!!!!!!
tautas gudrība
t
Zivs pūst no galvas, valsts no galvaspilsētas.
EU!!!!!!!!!
E
Vai nav pienācis laik , to infekcijas perēkli IZOLĒT ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas