Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vitol: Lemberga paziņojumi par pārrunām ir fantāzija

Pērnā gada nogalē Vitol pārstāvjiem nav bijusi tikšanās ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurā tiktu izteikti lūgumi saistībā ar Vitol ieguldījumiem uzņēmumos Latvijā, portālam Diena.lv atzina Vitol grupas pārstāvis Arnis Marcinkēvičs.Vitol fokuss Latvijā joprojām ir ilgtermiņa investīcijas, kas Latvijā pēdējo piecu gadu laikā ir veiktas vairāk nekā 300 miljonu dolāru apmērā, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Pretēji Ventspils mēra nesenajiem paziņojumiem, Vitol pārstāvji norāda, ka Anglijas tiesvedību uzsāka Latvijas kuģniecības grupas uzņēmumi to iepriekšējās vadības laikā. Esošā uzņēmuma vadība tikai turpina iesākto lietu. Vadošā tiesneša komentāri Anglijas tiesvedībā liecina, ka, balstoties uz tiesnesim pieejamiem pierādījumiem, A. Lembergs ir patiesais atbildētājs prasībās, kas tika celtas, atzīst uzņēmuma pārstāvji.

A.Lembergs iepriekš aģentūrai BNS atzina - kad nomainījās Latvijas kuģniecības (LK) valde 2010.gada decembrī, LK meitasuzņēmuma Ventspils nafta lielākais īpašnieks Vitol vērsies pie viņa ar vairākiem lūgumiem, lai piesedz viņu intereses Latvijā, kas, pēc A. Lemberga teiktā, "faktiski saistītas ar zādzībām, ko viņi veic "LatRosTrans", LK un Ventspils naftas terminālī.

"Es viņiem atteicu šādu palīdzību, jo bija vairāki iesniegumi no VN akcionāriem par to, ka tur notiek nelikumības. Un tad jau viņi mani brīdināja, ka, pamatojoties uz Kvēpa liecību, iesniegs prasību pret mani. Kā pret Stepanovu, tāpat arī pret mani. Es pateicu, ka man ar to nav nekāda sakara. Bet, neskatoties uz to, viņi prasību iesniedza, balstoties uz Kvēpa liecību, kurš pārstāvēja Stepanova intereses šajā tiesā," norādīja A. Lembergs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas