Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vizītē Latvijā ieradīsies jaunievēlētais Turcijas prezidents Erdogans

Trešdien vizītē Latvijā ieradīsies jaunievēlētais Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Oficiālā Turcijas prezidenta vizīte Latvijā gan sāksies rīt, 23.oktobrī, ar oficiālo sagaidīšanu pie Melngalvju nama, kam sekos oficiālā fotografēšanās un parakstīšanās viesu grāmatā.

Tāpat vizītes laikā paredzēta Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Erdogana tikšanās, kā arī Latvijas un Turcijas prezidentu un viņu delegāciju tikšanās, pēc kuras sekos prezidentu kopīgā preses konference.

Paredzēts, ka abu valstu prezidenti piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, kā arī ņems dalību Latvijas-Turcijas biznesa foruma atklāšanā.

Savukārt dienas noslēgumā Erdogans ar Eminas Erdoganas kundzi piedalīsies Bērziņa un Daces Seisumas kundzes rīkotajās oficiālajās vakariņās.

Jau ziņots, ka Latvija būs pirmā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kuru Erdogans apmeklēs oficiālā vizītē.

Erdogans septembra sākumā vizītes laikā ASV Bērziņam darīja zināmu, ka, pieņemot uzaicinājumu vizītē apmeklēt Latviju, ir gatavs to darīt jau šajā gadā. Turklāt, ņemot vērā abu valstu draudzīgās un savstarpēji nozīmīgās divpusējās attiecības, Latvija būs pirmā ES dalībvalsts, kuru viņš kā Turcijas prezidents apmeklēs oficiālā vizītē.

Būtiskākie jautājumi, kas abu prezidentu sarunas laikā akcentēti, varētu būt saistīti ar Turcijas mērķi kļūt par ES dalībvalsti, tās reģionālo sadarbību un drošību. Arī šajās divpusējās sarunās Bērziņš atzina, ka jautājumi par ES turpmāko paplašināšanos būs ES dienaskārtībā arī Latvijas prezidentūras laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas