Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VM: Pirmās indikācijas par iespējām atcelt ārkārtējo situāciju varētu būt 18.decembrī

Veselības ministrija pieļauj, ka 18.decembrī būs pirmās indikācijas, vai 11.janvārī Latvijā varētu atcelt ārkārtējo situāciju un ar Covid-19 izplatību saistītos drošības pasākumus, otrdien valdības sēdē atzina veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš.

Bērziņš skaidroja, ka ap 6.decembri būs zināma infekcijas attīstības trajektorija. Ja inficēto pieaugums šajā laikā būs lielāks par 10% nedēļā, tad hospitalizēto skaits varētu apstāties ap 800. Taču tad 18.decembrī inficēto skaits dienā pārsniegs 1000 līdz 1250 gadījumu, Ziemassvētkos būs straujš inficēto pieaugums un būs nepieciešami papildu drošības pasākumi ap Jauno gadu, lēšot eksperti.

Ja inficēto skaits augs lēnāk, tad arī Ziemassvētkos pieaugums būs mazāk izteikts. Tāpēc mērķis ir ar pēc iespējas zemāku inficēšanās līmeni sākt Ziemassvētku periodu no 18.decembra. "18.decembrī varēs jau redzēt, kas notiks ar drošības pasākumiem," piebilda Bērziņš.

Jau ziņots, ka līdz 6.decembrim valdība neplāno būtiski mīkstināt Covid-19 dēļ ieviestos drošības pasākumus.

Pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sacīja, ka pastāv vairāki scenāriji - no optimistiskākā līdz pesimistiskākajam -, jo atkarībā no turpmākiem panākumiem vakcinācijā, no cilvēku, sabiedrības uzvedības pirmssvētku un svētku laikā, situācija varētu attīstīties ļoti dažādi.

"Koalīcijā šodien nonācām pie vairākiem būtiskiem pieturas punktiem. Pirmais būtu tāds, ka nosacīti līdz 6.decembrim būtiskus jaunus, iepriekš neapspriestus atvieglojuma pasākumus mēs neplānojam ieviest. Mums ir rūpīgi jāvērtē situācija," uzsvēra ministrs.

Tieši ap 6.decembri Latvijā varētu būt masveidā pieejami antigēnu paštesti, kas tiks nodrošināti publiskajam sektoram, tostarp skolām un interešu izglītības vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas