Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VMD: Ugunsnedrošā sezona Latvijas mežos turpinās

Pateicoties garākām naktīm, lielākai rasai no rītiem un nokrišņiem ugunsbīstamība Latvijas mežos ir mazinājusies, tomēr ugunsnedrošā sezona joprojām turpinās, aģentūrai LETA teica Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

"Cerēsim, ka lielu meža ugunsgrēku vairs nebūs. Tomēr, neraugoties uz lietu daudzviet valsts teritorijā, mežos joprojām ir diezgan sauss. Situācija, protams, ir nedaudz uzlabojusies, bet ik pa brīdim nelieli meža ugunsgrēki izceļas, " sacīja Jaunķiķis, norādot, ka ugunsnedrošā sezona mežos Latvijā joprojām turpinās.

Viņš piebilda, ka jauni meža ugunsgrēku izcelšanās riski salīdzinājumā ar iepriekšējām nedēļām nav novēroti. Situācija pasliktinātos tad, ja, piemēram, septembrī un oktobrī iestātos ilgstošs bezlietus periods.

Jaunķiķis teica, ka jūlijā izcēlušās ugunsgrēka Valdgales kūdras purvā situācija ir nemainīgi stabila. "Pēdējā laikā man nav pienākusi informācija, ka šajā purvā būtu kaut kādas jaunas [gruzdošas] vietas parādījušās, jo tur arī ik pa brīdim ir uzlijis lietus. Attiecīgā teritorija tiek uzraudzīta," sacīja Jaunķiķis.

Kā ziņots, svētdien, 2.septembrī meža ugunsgrēku Latvijā nav bijis.

Tāpat vēstīts, ka ugunsgrēks Valdgales kūdras purvā izcēlās 17.jūlija pievakarē un drīz vien liesmas pārmetās arī uz mežu. Vēlāk degšanas kopējā platība tika aplēsta virs 1000 hektāriem.

Augusta sākumā noslēdzās Valdgales kūdras un meža ugunsgrēka dzēšanā aktīvā fāze - ugunsdzēsēju noteiktā perimetra iekšpusē nenotika gruzdēšana, neveidojās sadūmojums, kā arī nepastāvēja tieša ugunsgrēka bīstamo faktoru ietekme uz iedzīvotājiem, taču VMD darbinieki turpinās apsekot teritorijas perimetru un uzraudzīt kūpošās vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas