Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VVC direktors: Valsts valodas centrs koncentrējas uz konsultēšanu, nevis sodīšanu

Atbilstoši valsts pārvaldē īstenotajai praksei Valsts valodas centrs primāri sniedz konsultācijas par pārkāpumu novēršanu, nevis uzreiz piemēro sodu, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē sacīja VVC direktors Māris Baltiņš.

Komentējot deputātes Ingunas Rībenas (NA) paustās bažas par, piemēram, anglicismiem dažādu dibinājumu nosaukumus, VVC pārstāvji skaidroja, ka likumdevējs ir atļāvis nosaukumos izmantot latīņu burtus, tāpēc saskaņā ar likumu tiem nav obligāti jābūt latviski.

Komisijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (ZZS) komentēja sabiedrībā pausto kritiku par vārdu kartēm krievu valodā, kad satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) kā Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) līdzpriekšsēdētājs piedalījās attiecīgajā sanāksmē, kurā tās tika izmantotas. Brigmanis norādīja, ka būtu jābūt vienlīdzīgai attieksmei arī gadījumos, kad vārdu kartes ir, piemēram, angļu valodā. Baltiņš to komentēja, norādot, ka Valsts valodas centrs izturas vienlīdzīgi pret visiem gadījumiem, kad nav nodrošināts atbilstošs latviešu valodas lietojums.

Baltiņš norādīja, ka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK) varētu būt skaidrāk norādīti sodi par Valsts valodas likumā minētajiem pārkāpumiem.

Ņemot vērā, ka VVC neaicināja komisijai virzīt kādus likuma grozījumus, tas arī netiks darīts, aģentūrai LETA skaidroja Brigmanis. Vaicāts par iespējamām izmaiņām LAPK, komisijas vadītājs skaidroja, ka attiecīgais piedāvājums būtu jāsagatavo ekspertiem.

VVC pārstāvji šodien komisijas sēdē ziņoja par iestādes darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas