Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki skaitļos: Apēstas astoņas tonnas Kāruma sieriņu

Šovasar XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki svētku nedēļā izdzēruši 88 000 litru ūdens un apēduši astoņas tonnas Kāruma sieriņu, turklāt katram dalībniekam tika tikai viens šāds sieriņš, piektdien svētkiem veltītā konferencē Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Tradīcijas attīstība atklāja svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Rīgas sabiedriskajā transportā 116 680 reizes tika reģistrēts e-talons, savukārt pēc svētkiem palika 347 nozaudētas mantas, kuru vidū bija arī 21 svētku dalībnieka identitātes karte, stāstīja Bērziņa.

Svētku laikā Rīgā tika izdziedātas 127 dziesmas un nodejotas 118 dejas, bet svētku programmu vēroja 63 228 skatītāji.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalījās 34 980 dalībnieku. Svētkos iesaistījās 115 pašvaldības, 287 diasporas dalībnieki, kuri bija ieradušies no Lielbritānijas, Beļģijas, Luksemburgas un citām valstīm, piedalījās 700 profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi un 568 speciālās izglītības iestāžu audzēkņi, kā arī 400 ārvalstu viesi.

Svētkos kopumā šovasar piedalījās 331 koris un 777 deju kolektīvi, bet visplašāk no reģioniem šovasar svētkos tika pārstāvēta Vidzeme.

Šovasar aizvadītajos svētkos kopumā notika 29 dažādi pasākumi, kas risinājās Vērmanes dārzā, Daugavas stadionā, Ķīpsalas hallē, Mežaparkā un citviet. Savukārt 65 Rīgas izglītības iestādēs svētku laikā tika izmitināti 25 000 dalībnieku.

Kā ziņots, Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas