Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zemessardze nākamnedēļ plāno pārtraukt patruļas uz valsts austrumu robežas

Zemessargi pēc 9.jūlija vairs neplāno turpināt kopā ar robežsargiem piedalīties patruļās uz valsts austrumu robežas, aģentūrai LETA pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Viņš norādīja, ka patlaban situācija nav tik sarežģīta, lai zemessargi turpinātu piedalīties valsts austrumu robežas uzraudzībā. Tāpat jāņem vērā, ka zemessargi nav profesionālā dienesta karavīri un viņiem ikdienā jāpelna iztika savās civilajās profesijās, teica Pabriks.

"Ja nākotnē pasliktināsies situācija, tad noteikti iesaistīsimies," piebilda ministrs.

Jau ziņots, ka valdība iepriekš apstiprināja rīkojuma projektu par armijas atbalsta sniegšanas pagarinājumu Valsts robežsardzei līdz 9.jūlijam, pamatojoties uz vērtējumu par epidemioloģisko situāciju Krievijā un Baltkrievijā, kā arī veikto risku analīzi un informāciju par nelegālās imigrācijas straujo pieaugumu pēc ārkārtējās situācijas termiņa beigām.

Ik dienu uz robežas ar Krieviju un Baltkrieviju atbalsta sniegšanā iesaistīti 60 karavīru un zemessargu, kā arī līdz 15 transportlīdzekļu.

Tāpat ziņots, ka Latvijai Covid-19 dēļ ieviešot ārkārtējo situāciju, Nacionālie bruņotie spēki no 30.marta sāka sniegt atbalstu Valsts robežsardzei. Sākotnēji ik diennakti Eiropas Savienības ārējās robežas un iekšējās robežas uzraudzībā kopā ar robežsargiem dienesta pienākumus veica aptuveni 100 bruņoto spēku karavīri un zemessargi. 

Lai arī Latvija atcēlusi ārkārtējo situāciju, no 10.jūnija joprojām ir aizliegta personu un transportlīdzekļu kustība caur Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām no/uz valstīm, kurās ir reģistrēta tāda Covid-19 infekcijas izplatība, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu.

Izņēmums gan attiecas uz kravu pārvadājumiem. Tāpat minētais aizliegums neattiecas uz Latvijas valstspiederīgajiem un viņu ģimenes locekļiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir ārvalstīs, kā arī ārzemniekiem, kuri, šķērsojot Latvijas teritoriju tranzītā, atgriežas savas pastāvīgās dzīvesvietas valstī.

Tāpat aizliegums neattiecas uz Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas un Šveices valstspiederīgajiem un viņu ģimenes locekļiem, kā arī personām, kuras pastāvīgi dzīvo šajās valstīs, lai, šķērsojot Latviju tranzītā, atgrieztos savā mītnes zemē, tai skaitā Latvijā.

Aizliegums arī neattiecas uz transporta un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniedzēju darbiniekiem un pasažieriem, kravas vai tehnisko reisu apkalpēm, kas ierodas Latvijā vai izbrauc no tās, pildot darba pienākumus.

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Vai robežsargi turpinās Biržos tēlot autoinspektorus?
Emma
E
Tev vienkārši nav naudas pabrik. Valsts ir izzagta. Nerunā muļķibas tikai lai kko runātu. Un neviens NAV NOTIESĀTS. Sveicieni maizišiem un kalna meijeriem...:), vini abi "lieliski" pārstāvēja valsts=pilsonu kopuma intereses ...:)
Pabrikam
P
Viņiem bija jābūt uz robežpunktiem pa kuru iebrauc slimie-ostās,lidostās un jāmēra temperatūra,jākontrolē,lai slimie netiktu Latvijā iekšā kā to darīja Lietuvā,bet ne jākursē gar Latvijas-Krievijas robežu. Pabrika kungs vai armija un robežsardze netika galā ar saviem pienākumiem uz Austrumu robežas,ka bija jāiesaista zemessardze? Vai tiešām Krievijas karaspēks pārkāpa Latvijas robežu,ka armija un robežsardze netika galā un bija jāiesaista zemessardze???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas