Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zemessargs ar gājienu apkārt Latvijai vāc ziedojumus bērnu rehabilitācijai

Ventspils zemessargs Raimonds Požarskis sācis labdarības iniciatīvu Apiesim Latviju, lai bērni staigātu, veicot pārgājienu apkārt Latvijai un ierosinot ziedojumu vākšanu bērniem ar kustību traucējumiem, aģentūru LETA informēja Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes štāba pārstāve Guna Štolcere. Labdarības iniciatīvā Apiesim Latviju, lai bērni staigātu Požarskis sadarbībā ar Ziedot.lv izveidojis ziedojumu kontu, kur var pārskatīt līdzekļus bērnu rehabilitācijas nometnei Poga.

Atvaļinātais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku majors, pašlaik Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljona zemessargs Požarskis aicina akcijas atbalstītājus 14. maijā doties kopā ar viņu no Ziemupes līdz Liepājai. Iziešana plānota plkst. 8 no Ziemupes jūrmalas kempinga stāvlaukuma. Plānotā ierašanās Liepājā ir ap plkst. 15. Savukārt 15. maijā plkst. 8 Požarskis pārgājienu turpinās no Jāņa Čakstes laukuma un dosies uz Papi.

Pārgājienu apkārt Latvijai Požarskis sāka 6. maijā no Brīvības pieminekļa Rīgā. Visu 1836 kilometrus garo ceļu viņš ir iecerējis noiet 44 dienās, ar ceļojuma iespaidiem daloties sociālajos tīkos. Ceļojumu Požarskis plāno noslēgt 18.jūnijā. Požarskis ir arī akcijas Izgaismo Latviju dalībnieks. 21. jūnijā, kad visi interesenti aicināti noiet vienu kilometru Latvijas pierobežā un pulcēties pie pašvaldību organizētajiem ugunskuriem, viņš būs kopā ar akcijas dalībniekiem Ventspils pusē.

Par godu Latvijas simtgadei fonds 1836 izveidojis tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas stiepjas aptuveni 1836 kilometru garumā, aptverot visu Latvijas teritoriju pa sauszemes robežu. Šis maršruts tiks dāvāts Latvijai un tās iedzīvotājiem valsts simtgadē.

Top komentāri

Lasītājs
L
Lai veicas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas