Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziedojumu akcijā Likteņdārzam saziedoti teju 20 000 eiro

Devītajā ziedojumu vākšanas akcijā Likteņdārzam līdz 17. jūnija vakaram saziedoti gandrīz 20 000 eiro, aģentūru LETA informēja Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Akcijas Top Latvijas Likteņdārzs! Stāsti par vectēviem dienā Likteņdārzā tika atklāta jauna digitāla ekspozīcija Liktens gāte, kas tapusi sadarbībā ar filozofu Arti Sveci, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu sektora vadītāju Gintu Zalcmani un SIA Dd Studio. Liktens gātes tapšanu atbalstījusi AS Latvijas Gāze, SIA Lattelecom, SIA Samsung Electronics Baltics un Jaunrades fonds.

Akcijas tiešraidēs un pasākumā Likteņdārza amfiteātrī piedalījās rakstniece Nora Ikstena, mūziķis Valters Pūce un komponists Jēkabs Nīmanis. Pirmo reizi tika demonstrēti videoklipi, kas tapuši Likteņdārzā un kuros skaistākās Latvijas dziesmas skanēja grupu Laimas Muzykanti, Klaidonis, Colt un Jauno Jāņu orķestris, kā arī dziedātāja Daumanta Kalniņa un ģitārista Kaspara Zemīša izpildījumā.

Par saviem vectēviem stāstīja Toms Grēviņš, Dāvis un Toms Auškāpi, Biruta Eglīte un citi. Koncertu sniedza Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis Vektors un pūtēju orķestris SPO, kā arī vīru kopa Vilki.

Akcijas vakarā pirmo reizi LTV bija iespēja skatīties Jaunā Rīgas teātra izrādi Vectēvs. Pirms izrādes aktieris Vilis Daudziņš dalījās ar savu stāstu par vectēvu un atcerējās izrādes tapšanu.

Top komentāri

Hūgo Vācietis
LIKTEŅDĀRZAM ZIEDO TIE KAS IENĪST LATVIJU !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas