Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ziemā uzrunā strādājošos

Augstskolas un koledžas nu jau tradicionāli uzņem studentus ne tikai rudenī, bet arī ziemā. Šogad to darīt plāno 42 augstākās izglītības iestādes kopumā 231 programmā. Un par interesi sūdzēties nevar – protams, tā ir krietni mazāka nekā vasarā, bet mērķauditorija arī nav visi. Lielākoties augstskolas šoreiz uzrunā strādājošos, tos, kas bez pārtraukuma vēlas studijas turpināt, un tos, kuri vasarā vēl nebija savu izvēli izdarījuši. 

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) ziemas uzņemšana trīs bakalaura programmās un četrās maģistra līmeņa studiju programmās sākās vakar un turpināsies līdz 15. janvārim. Kā Dienai stāsta RSU pārstāvis Edijs Šauers, iespēju sākt studijas ziemā visbiežāk izmanto studētgribētāji ar skaidru un stingru motivāciju. Lielākā daļa no viņiem turpina studijas otrā līmeņa studiju programmās, piemēram, tādi, kuri pēc koledžas vēlas iegūt nākamā līmeņa izglītību, vai arī tādi, kuri kādreiz iesākuši studijas un tagad vēlas tās pabeigt. Līdzīgi kā pērn, universitāte sagaida lielu interesi.

Saņemto pieteikumu skaits varētu būt pagājušā gada ziemas uzņemšanas līmenī – vairāk nekā 300 pieteikumu. 

Tikmēr budžeta vietas pieejamas vien maģistra studiju programmā Fizioterapija. Tās iegūt varēs 10 studentu. 

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) uzņemšana sāksies vien nākamnedēļ, un arī RTU prognozē lielu studētgribētāju interesi. RTU Studiju departamenta direktore Ilze Birzniece Dienai neslēpj, ka ziemas uzņemšana ir daudz mazākā apjomā nekā vasaras, bet tā ir svarīga tiem studentiem, kuriem izlaidums ir ziemā. Tas dod iespēju viņiem uzreiz turpināt studijas. Taču tie nav vienīgie, kuri janvārī dodas uz augstskolām iesniegt dokumentus. Daļa no studētgribētājiem ir tādi, kas vasarā vēl savu izvēli nebija izdarījuši, gan arī tādi, kuri, iespējams, pārdomāja.  

Jāņem arī vērā, ka lielākā daļa no piedāvātajām studiju programmām ir nepilna laika, tāpēc mērķauditorija ir galvenokārt strādājošie. RTU kopumā vietas ir 15 studiju programmās un plānots uzņemt ir vairākus simtus studentu. 

Visu Annas Strapcānes rakstu Ziemā uzrunā strādājošos lasiet otrdienas, 5. janvāra laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas