Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ziemele: Reakcijai uz ECT spriedumiem jābūt sistemātiskai

Reakcijai uz Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumiem jābūt sistemātiskai un organizētai, portālam Diena.lv sacīja ECT tiesnese Ineta Ziemele.

Taujāta par Latvijas iestāžu reakciju uz Strasbūrā pieņemtajiem spriedumiem, Ziemele pieļāva, ka tā nav pietiekami organizēta un sistemātiska.  "Ir jābūt valsts līmenī sistēmai. Pat, ja tāda ir, sabiedrība par to neko nezina."

Tiesnese sacīja, ka ECT spriedumi labi uzrāda kopējās sistēmas problēmas, dodot padomu valdībai un likumdevējam par nepadarītajiem darbiem. "Pēc visas cietumu apstākļu un cietumu izolatoru [spriedumu] sērijas Tieslietu ministrija tiešām nopietni ir tam ķērusies klāt un grib šo jautājumu atrisināt. Tas arī ir šo spriedumu rezultāts," teica Ziemele.

"Ir jābūt veselai pasākumu ķēdītei. Ja spriedumā, piemēram, par [žurnālisti Ilzi] Naglu parādās, ka ir problēmas ar to, kā izmeklēšanas tiesneši īsteno savu kompetenci, tad vajadzēja uzreiz būt valdības skaidrojumam, ko šis spriedums pasaka, un konkrētam pasākumu plānam," pārliecināta ir Ziemele.

Jau vēstīts, ka Strasbūrā pieņemts liels skaits spriedumu, liekot Latvijai maksāt ieslodzītajiem kompensācijas par uzturēšanās apstākļiem cietumos un izolatoros. Vēl šonedēļ ECT pasludināja spriedumu kāda ieslodzītā sūdzībā pret valsti, liekot Latvijai viņam izmaksāt 8000 eiro kompensāciju. Šoreiz ECT asi kritizēja ilgo, neefektīvo un birokrātisko procedūru, kādā atbildīgās iestādes pārbaudīja faktu par iesniedzēja iepriekšējās sadarbības faktu ar tiesībsargājošām iestādēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas