Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zilā karoga iegūšanai šogad bija rekordliels pieteikumu skaits

Šogad Zilā karoga iegūšanai bija rekordliels pieteikumu skaits. Pirmdien Nacionālā Zilā karoga žūrija izvērtēja pretendentus, kā rezultātā starptautiskā karoga iegūšanai izvirzītas desmit peldvietas un divas jahtu ostas, portālu Diena.lv informēja Zemesdraugi pārstāve Ilze Grunska.

Zilā karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās.

Šogad Zilā Karoga ģeogrāfija ir paplašinājusies, kustībā iesaistoties Saulkrastu pilsētai, piesakot Centra peldvietu. Tāpat arī viens no Zilā karoga līderiem Latvijā un Baltijā - Jūrmala - ir izvirzīja piecas peldvietas Zilā karoga saņemšanai - Jaunķemerus, Dzintarus, Mellužus, Buldurus un Kaugurus.

Peldvietas Zilā karoga saņemšanai izvirzīja arī Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Ventspils, Jēkabpils, Kuldīgas un Engures pašvaldības.

Starptautiskā karoga iegūšanai tālāk virzītas jahtu ostas - Liepājas un Pāvilostas. Savukārt atbilstība starptautiskajam nolikumam atzīta sekojošām peldvietām: Ventspils pilsētas pludmalei, Lielā Stropu ezera peldvietai un "Stropu vilnis" peldvietai Daugavpilī, Vakarbuļļu peldvietai Rīgā, Abragciema kempinga peldvietai Engurē, "Mārtiņsalas" peldvietai Kuldīgā, Radžu peldvietai Jēkabpilī, stadiona pludmalei Liepājā. No Jūrmalas pludmalēm atbilstoši novērtētas Jaunķemeru un Dzintaru pludmales.

Žūrija izlēma piešķirt Nacionālo sertifikātu tādām Jūrmalas pilsētas pludmalēm kā Kauguri, Melluži un Bulduri, kā arī Dienvidrietumu pludmalei Liepājā un Saulkrastu centra peldvietai, norādot nepilnības kontroles rezultātos un turpmāk veicināt šo pludmaļu uzlabojumus, lai sasniegtu pilnīgu atbilstību Zilā karoga statusam.

Nacionālās žūrijas komisijas sēdē piedalījās Vides ministrijas, Veselības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Veselības inspekcijas, Zēģelētāju Savienības, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Jūras administrācijas, Latvijas Hidroekoloģijas institūta, un Vides izglītības fonda pārstāvji.

Starptautiskā žūrija savu izvērtējumu sāks 11.martā un Zilā karoga ieguvēji šogad būs zināmi pēc 27.aprīļa. Kopā pasaulē pagājušajā gadā Zilais karogs plīvoja vairāk kā 3650 peldvietās un jahtu ostās 46 pasaules valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas