Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ZM: Lauksaimniekiem dažādos maksājumos izmaksāti 219 mlj. latu

Šā gada deviņos mēnešos lauksaimniekiem dažādos maksājumos izmaksāti 219 miljoni latu, bet vēl līdz gada beigām tiks izmaksāti 106 miljoni latu, portālu Diena.lv informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma turpina tikties ar ZM lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un lauku attīstības speciālistiem, kā arī ZM pārraudzīto iestāžu vadītājiem, lai iepazītos ar situāciju nozarēs, aktualitātēm, problēmām un to iespējamajiem risinājumiem.

Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola –  Helviga  zemkopības ministri informēja par  Eiropas Savienības fondu  finanšu apguves progresu, par būtiskākajām problēmām, kas saistītas ar projektu īstenošanu, par nepieciešamajām izmaiņām atsevišķos Ministru kabineta noteikumos un Lauku attīstības programmas plānā. Zemkopības ministrei sniegts pārskats par paredzamajiem maksājumiem lauksaimniekiem šajā gadā.

Tiekoties ar AS Latvijas valsts meži (LVM) valdes priekšsēdētāju Robertu Strīpnieku un Valsts meža dienesta (LVM) ģenerāldirektoru Andi Krēsliņu, pārrunāti valsts īpašumā esošo mežu apsaimniekošanas un VMD optimizācijas jautājumus, kā arī to, ka nepieciešams veikt grozījumus Valts meža dienesta likumā. Pārrunāta arī meža nozares konkurētspēju un LVM stabilizējošā loma nozares attīstībā.

Zemkopības ministre norādīja, ka koksnes un tās izstrādājumu eksports 2011. gada 1. pusgadā bija par 105 miljoniem latu vai 25% lielāks nekā 2010. gada 1. pusgadā, līdz ar to koksnes un tās izstrādājumu eksports 2011. gada pirmajā pusgadā bija nozīmīgākā Latvijas eksporta nozare.

"Esmu gandarīta, ka LVM ir ieguvusi pasaulē lielākās sertifikācijas sistēmas – PEFC – sertifikātu (The Programme for the Endorsement of Forest Certification) visā valsts mežu platībā, kas apliecina, ka valsts īpašumā esošie meži tiek apsaimniekoti saskaņā ar valsts ekonomiskajām, sabiedrības un vides aizsardzības interesēm, pie tam daļa no LVM mežsaimniecībām jau sertificēta arī pēc FSC (Forest Stewardship Council) sistēmas," sacīja zemkopības ministre.

Ar Valsts augu aizsardzības dienesta direktori Kristīni Kjago zemkopības ministre pārrunāja  jautājumus, kas saistīti ar augu un augu produktu eksportu, situāciju par karantīnas organismu izplatību Latvijā, par jaunāko augu aizsardzības likumdošanā un nepieciešamajām izmaiņām  normatīvajos aktos turpmāk.

Nākamajā nedēļā zemkopības ministre tiksies ar nozaru nevalstiskajām organizācijām, lai pārrunātu ZM pārraudzītajās nozarēs aktuālākos jautājumus. Zemkopības ministre tiksies ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Zemnieku saeimas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un Meža īpašnieku biedrības vadības pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas