Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Zolitūdes traģēdijā aizdomās turamie pārsūdzējuši lēmumu par apcietinājumu

Aizdomās turamie Zolitūdes traģēdijas lietā - būvinženieris Ivars Sergets un būveksperts Andris Gulbis, kuriem piemērots stingrākais drošības līdzeklis - apcietinājums, to šonedēļ pārsūdzējuši un tuvāko nedēļu laikā gaida citu tiesas lēmumu, svētdien vēsta Latvijas televīzijas raidījums Panorāma.

Ivara Sergeta un Andra Gulbja advokāti īpaši uzsver, ka viņu klienti pilnībā sadarbojušies ar izmeklēšanu un snieguši visu prasīto informāciju. Taču uz jautājumu, vai atzinuši arī savu atbildību, atbildēs jaušama vēlme nodalīt atbildības izpratni morālā un juridiskā aspektā.

"Tas, protams, ir jāvērtē tiesai, tas ir tiesas lemšanas jautājums. Klients ir jau no paša sākuma uzņēmies atbildību par šo jautājumu, bet tīri par juridisko atbildību un krimināltiesisko atbildību, tas, protams, ir jālemj tiesai," saka Sergeta advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

"Protams, ka žēl, ka tā ir, jo viņš jau bija kā eksperts, par ko tad vispār šī ekspertīze ir? Ne jau no paša sākuma līdz celtniecības pabeigšanai. Tas ir tikai pats sākumposms. Tālāk, kas attiecas, kam ir bijusi šī ideja dalīt kopnes, to jūs visi ziniet, tas uz viņu vairs neattiecas," skaidro Gulbja advokāte Vaida Davidsone. 

Ja gribētu bēgt, bija gana daudz laika to izdarīt - tā par policijas prasīto un tiesas uzliktā aresta lietderību saka būvinženiera Sergeta advokāts. Arī citi policijas argumenti apcietināšanai viņa ieskatā nav pamatoti. Tāpēc lēmums pārsūdzēts. Kā rīkoties ar Sergetam piederošā uzņēmuma HND Grupa mantai uzlikto arestu, vēl lemšot, jo vajadzīga dziļāka juridiskā analīze.

"Nav īsti skaidrs, ko var darīt uzņēmums, kuram ir arestēti konti un kā vispār iespējams tālāk darboties," atzīst advokāts.

Arī būveksperta Gulbja advokāte tiesas lēmumus jau pārsūdzējusi.

"Protams, tā ir liela traģēdija notikusi, jebkurš izsaka savu līdzjūtību, visa Latvija juta līdzi. Bet vienalga, tas ir mazāk smags noziegums, un piemērot šo visbargāko līdzekli apcietinājumu, es domāju, ka nav pamata. Tad ir jābūt cilvēkam ar tendenci izvairīties, pretdarboties, traucēt, viņam tādas tendences nav," skaidro advokāte.

Jau vēstīts, ka otrdien, 13. janvārī, policija apcietinājusi divus aizdomās turētos - būvinženieri Ivaru Sergetu un veikala projekta būvekspertīzes veicēju Andri Gulbi. Trešais aizdomās turamais ir lielveikala projekta autors, arhitekts Andris Kalinka, kuram piemēroti vairāki drošības līdzekļi - policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas