Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zvidriņa: Kultūras ministres izteikumi par apdrošināšanu neatbilst patiesībai

Patiesībai neatbilst vakardienas Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes apgalvojumi, ka Kultūras ministrijas (KM) veselības apdrošināšanas iepirkums ir nelikumīgs un neētisks, portālu Diena.lv informēja no amata atstādinātā KM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Jau ziņots, ka trešdien žurnālistiem pēc viesošanās Nacionālās apvienības frakcijas sēdē kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (NA) apgalvoja, ka līdzšinējā veselības apdrošināšanas organizēšanas prakse KM un tās padotības iestādēs bijusi nelikumīga.

"Šo iepirkumu KM ir izsludinājusi atbilstoši Publisko iepirkumu likumam. Iepirkums paredz, ka jebkurš komersants, kurš darbojas apdrošināšanas jomā, var iesniegt savu piedāvājumu. Iepirkuma dokumentācijā ir norādīts, ka KM komisija vērtējot piedāvājumus, pieaicinās veselības apdrošināšanas ekspertu. Eksperta pakalpojumus apmaksās KM. Iepirkuma dokumentācijā nav paredzēts izvēlēties brokeri kā starpnieku starp pasūtītāju un apdrošinātāju," skaidroja S.Zvidriņa.

S.Zvidriņa norādīja, ka ministres piedāvātā apdrošināšanas polišu iepirkšanas kārtība neatbilst likumam, jo "publiskajā iepirkumā polises jāiepērk atklātā konkursā tieši, nevis izmantojot brokeri kā starpnieku".

No amata atstādinātā KM valsts sekretāre norādīja, ka Iepirkumu uzraudzības biroja iesniegumu izskatīšanas komisijas 2008.gada 28.aprīļa lēmumā teikts, ka publiskajos iepirkumos pretendenti piedalās tieši, t.i., piedāvājumi izsludinātajā iepirkuma procedūrā tiek iesniegti neatkarīgi no pasūtītāja piesaistītā apdrošināšanas starpnieka darbības, līdz ar to pretendentiem nevar būt nekādas saistības ar pasūtītāja piesaistīto brokeri attiecībā uz konkrēto apdrošināšanas līgumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas