Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zvidriņa lūdz ierosināt disciplinārlietu pret Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Melbārdi

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādinātā Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa ir vērsusies ar iesniegumu pie Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča, lūdzot ierosināt disciplinārlietu pret Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Dzintaru Melbārdi.

Aģentūrai LETA Zvidriņa pastāstīja, ka Melbārdis, pārkāpjot Administratīvā procesa likumā noteiktās tiesību normas, nav izskatījis pēc būtības un noraidījis viņas pieteikumu par procesuālā termiņa prettiesisku pagarināšanu Kultūras ministrijā.

Iesniegumā Administratīvajai rajona tiesai Zvidriņa bija lūgusi atcelt kā nelikumīgu kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) šā gada 19.janvāra lēmumu par termiņa pagarināšanu lēmuma pieņemšanu disciplinārlietā pret Zvidriņu.

Aģentūrai LETA Zvidriņa pauda viedokli, ka Jaunzemei-Grendei nebija tiesību vienpersoniski pieņemt tādu lēmumu, jo 18.janvārī bija izveidota komisija viņas disciplinārlietas izmeklēšanai.

Turklāt Melbārdis vai nu aiz neuzmanības, vai kādu citu apsvērumu dēļ, izskatot Zvidriņas iesniegumu, neesot ņēmis vērā papildus iesniegtos materiālus. Tiesnesis arī esot uzklausījis kultūras ministres padomnieka juridiskajos jautājumos, bijušā Administratīvās tiesas tiesneša Edgara Puriņa mutiskos paskaidrojumus, bet Zvidriņai tāda iespēja netika dota.

Zvidriņa ir pārliecināta, ja Melbārdis būtu ievērojis visus lietas materiālus un Administratīvā procesa likumu, pret viņu nepamatoti uzsāktā disciplinārlieta būtu izbeigta.

Disciplinārlieta pret Zvidriņu tika ierosināta, jo ministre uzskatīja, ka viņa kā valsts kapitāla daļu turētāja ir pieļāvusi Latvijas Nacionālās operas (LNO) parādu uzkrāšanu, kas apdraud tās maksātspēju. Zvidriņa aģentūrai LETA norādīja, ka jau pērnā gada decembra beigās Kultūras ministrijai (KM) atzina, ka LNO parādsaistības neapdraud tās maksātspēju, tāpēc, pēc viņas domām, ir zudis disciplinārlietas formālais pamats.

Zvidriņa arī lūdz Augstākās tiesas priekšsēdētāju Bičkoviču izvērtēt, vai Melbārdis bija tiesīgs izskatīt KM valsts sekretāres sūdzību, ja viņa sieva Dace Melbārde ir kultūras ministres tiešā pakļautībā esošā Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktore.

Ar lūgumu iesniegt protestu par Administratīvās rajona tiesas tiesneša Dzintara Melbārža lēmumu Zvidriņa ir vērsusies arī pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera.

Aģentūrai LETA Zvidriņa ir paudusi viedokli, ka viņas atstādināšanai ir pavisam citi iemesli, nekā tiek norādīts Jaunzemes-Grendes rīkojumā par disciplinārlietas ierosināšanu. Pēc Zvidriņas teiktā, domstarpību pamatā ir valsts sekretāres un ministres atšķirīgie viedokļi par nepieciešamību pildīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas "Gaismas pils" būvniecības līgumā ierakstīto prasību par būvdarbu izmaksu indeksāciju atbilstoši tirgus situācijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas