Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Amazon vienojas ar EK, lai izbeigtu izmeklēšanas par konkurences noteikumu pārkāpumiem

ASV interneta tirdzniecības uzņēmums Amazon panācis vienošanos ar Eiropas Komisiju (EK), lai izbeigtu divas pret to sāktās izmeklēšanas par konkurences noteikumu pārkāpumiem.

Panāktā vienošanās paredz, ka "Amazon" un tā izstrādātajai programmatūrai būs aizliegts analizēt trešo pušu pārdevēju datus, kas nav pieejami publiski, un uzņēmums pret visiem pārdevējiem izturēsies vienlīdzīgi, lemjot, kuru piedāvājumu novietot izdevīgākā vietā ekrānā.

Tāpat pārdevējiem būs ļauts izvēlēties savu piegādes uzņēmumu, nevis noteikts pienākums izmantot "Amazon Prime" izvēlēto pakalpojumu.

"Tas nozīmē, ka līdz nākamā gada vasarai "Amazon" būs jāpārtrauc jebkāda preferenciāla attieksme attiecībā pret savām mazumtirdzniecības un loģistikas darbībām Eiropā," norāda Eiropas Savienības konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

"Amazon" savās interneta platformās pārdod ne tikai savus produktus, bet ļauj arī trešās puses pārdevējiem veikt tirdzniecību.

EK apsūdzībās iepriekš tika teikts, ka interneta tirdzniecības gigants izmanto trešās piuses pārdevēju datus, lai veicinātu savu tirdzniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits