Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Amerikāņi sasniedz drūmu rekordu

Amerikas Savienotās Valstis otrdien pieredzēja līdz šim drūmāko globālās pandēmijas dienu – jaunais koronavīruss (SARS-CoV-2) 24 stundu laikā prasīja teju divu tūkstošu cilvēku dzīvību. Kopā valstī miruši 13 tūkstoši, bet vissmagāk skartajā ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā slimība nogalinājusi vairāk cilvēku nekā traģiskais terora akts 2001. gada 11. septembrī.

Top komentāri

vitamīns
v
Viņiem taču galīgi nav imunitātes.Jau gadus 30 atpakaļ tika celta trauksme par pārmērīgu antibiotiku lietošanu.Jo vājāka imūnsistēma,jo corona-19 bīstamāks.
teiksim tā
t
Kas pašlaik notiek štatos sapratīs tikai tie, kas apmeklējuši kā vairākus amīšu nursing home, kur iemītniekus uztur pie dzīvības komercijas dēļ, tā vairākas tā saucamās slimnīcas te aprakstītajā reģionā. Mūsu kritizētā medicīna ir par galvas tiesu pārāka par viņu naudas kāstuvēm, kas visu ārstē ar zirga devu antibiotiku. Traģēdija ASV bija neizbēgama, varbūt tagad viņi tomēr ieviesīs centralizētu veselības aprūpi.
ASV ir ~ 330 milj. iedzīvotāju
A
Ja vidējais vecums valstī ir 80 gadi, tad vidēji dienā mirst aptuveni viena trīsdesmittūkstošā daļa no populācijas. Protams, šo skaitli ietekmē arī tādi blakusfaktori, kā iedzīvotāju vecumstruktūra u.c., bet C-19 nav ne mēris, ne bakas, ne holēra. Tas ļoti nedaudz ietekmē šos rādītājus mēnešu griezumā, bet neietekmē tos gada griezumā. ASV vidējais dienas rādītājs gada griezumā ir ~ 11 tūkstoši mirušo. Daļai no viņiem blakus citām kaitēm konstatēs arī C-19, bet izdarīt apgalvojumu, ka viņi ir miruši no C-19 var tikai tad, ja tiek konstatēts, ka bez šīs kaites viņi tuvākajā laikā neiekļautos šajā statistikā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits