Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aptauja: Impīčments, iespējams, uzlabojis Trampa reitingu

ASV demokrātu iniciētā impīčmenta procedūra prezidenta Donalda Trampa tēlam nebūt nav kaitējusi, bet to, iespējams, pat uzlabojusi, liecina Gelapa institūta jaunākā sabiedriskās domas aptauja.

Tajā konstatēts, ka pozitīvu vērtējumu Trampa darbībai paudis lielākais respondentu skaits kopš viņa stāšanās amatā 2017.gadā.

49% amerikāņu pozitīvi vērtē Trampa veikumu prezidenta amatā, konstatēts aptaujā, savukārt 50% prezidenta vadības stils nepatīk.

Sociologi nav spējuši konstatēt, kas tieši izsaucis Trampa reitinga kāpumu - impīčmenta procedūra un reakcija uz to, stāvoklis ekonomikā vai citi faktori.

Aptaujā arī konstatēts kopš 2005.gada pozitīvākais vērtējumus Republikāņu partijai.

51% aptaujāto pozitīvi vērtē republikāņu veikumu, bet 46% negatīvi.

Vēl septembrī republikāņus atzinīgi vērtēja 43% amerikāņu.

Vienlaikus vērtējums demokrātiem, salīdzinot ar septembri, pasliktinājies, atzinīgo respondentu skaitam sarūkot no 48 līdz 45%.

Top komentāri

skaitļi
s
Vēl daži skaitļi, ko publicē rietumu mediji, bet ko LETA kaut kur ir pazaudējusi. Kad Demokrāti 2019.gada rudenī bija uzsākuši savu histēriju, amerikāņu viedoklis oktobrī bija šāds: 49% gribēja, lai Tramps tiktu atlaists, bet 46% bija pret. Novembrī histēriju turpināja Kongresā. Tikai nepilni 14 miljoni amerikāņu tai sekoja pirmajā dienā un turpmāk mazāk nekā 11 miljoni (salīdzinājumam: pirms 2 gadiem James Comey pratināšanai sekoja 20 miljoni TV skatītāju). Kad Kongress balsoja par impičmentu, visi Republikāņi balsoja pret, turklāt balsoja pret arī daži Demokrāti. Šajos apstākļos 48% amerikāņu vēl gribēja impičmentu un 48% bija pret to. Lietai nonākot Senātā, jau tikai 46% amerikāņu atbalsta impičmentu, bet 49% ir pret. Trampa atbalstītāju skaits ne tikai paliek stabils, bet tas pat lēnām pieaug. Demokrāti ir padarījuši politiku par trako mājas histēriju un vairs neviens neuztver viņus nopietni.
Ezis
E
Tas jau bija skaidrs domājošiem cilvēkiem, ka demokrāti ar šo pasākumu ir iekrituši Trampa lamatās. :)
Pareizaissecinājums
P
Vajag tikai uzmanīgi pavērot visus šos baidenus, šifus un pelosijas ar plastmasas seju, lai rastos nopietnas aizdomas par viņu nopietnību. No kam - attiecīga attieksme pret Trampu. PS. Precīzi šādā pat veidā Putina apkarotāji ceļ Putina reitingu Krievijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits