Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar Donalda Trampa cietuma fotogrāfiju sekmīgi vāc ziedojumus vēlēšanu kampaņai

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas komanda paziņojusi, ka savākusi ziedojumos 7,1 miljonu ASV dolāru, kopš tika publiskota viņa fotogrāfija, kas uzņemta pagājušajā ceturtdienā, kad viņam tika uzrādītas apsūdzības cietumā Džordžijas štatā, vēsta BBC.

Lielākā daļa no jaunās ziedojumos piesaistītās summas savākta, pārdodot dažādus priekšmetus, to skaitā krūzes, krekliņus, dzērienu atdzesētājus, kam uzdrukāta cietumā uzņemtā D. Trampa fotogrāfija.

Fultonas apgabala cietumā Atlantā D. Tramps ieradās pagājušajā ceturtdienā. Tur viņam tika nolasītas apsūdzības par centieniem panākt ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu 2020. gadā grozīšanu sev par labu, izdarot spiedienu uz amatpersonām, kas atbildīgas par vēlēšanām Džordžijas štatā.

Cietumā arī tika veikta D. Trampa fotografēšana. Šī bija pirmā reize ASV vēsturē, kad policija veikusi bijušā prezidenta formālo fotografēšanu apsūdzību nolasīšanas laikā.

D. Trampa vēlēšanu kampaņas runasvīrs Stīvens Čeuns platformā X (agrāk pazīstama kā Twitter) informējis, ka piektdienas laikā vien ziedojumos saņemti 4,18 miljoni ASV dolāru, kas ir bijusi "ienesīgākā" diena līdzšinējās vēlēšanu kampaņas laikā.

Dažādās pret D. Trampu izvirzītās apsūdzības ne tikai nav mazinājušas D. Trampa popularitāti atbalstītāju vidū, bet ir būtiski palielinājušas kampaņā savākto līdzekļu apjomu un ziedotāju aktivitāti, vēsta Al Jazeera. Turklāt apsūdzības nav atstājušas nekādu negatīvu ietekmi uz viņa vietu starp citiem republikāņu kandidātiem uz partijas nomināciju prezidenta vēlēšanām. D. Tramps pār saviem sāncenšiem aptaujās joprojām saglabā 30–50 procentpunktu pārsvaru.

Pats D. Tramps došanos uz cietumu, kur viņš tika fotografēts, nodēvēja par "briesmīgu pieredzi". Viņš arī teica, ka pozēšana vēsturiskajai fotogrāfijai likusi viņam justies nekomfortabli. Taču viņa vēlēšanu kampaņa šo fotogrāfiju uzreiz sāka izmantot ziedojumu vākšanā no atbalstītājiem. Pats D. Tramps gan platformā Truth Social, gan X kopā ar savu cietuma fotogrāfiju ievietoja saiti uz līdzekļu vākšanas vietni. Un jau dažu stundu laikā kampaņas aktīvisti sāka izplatīt priekšmetus ar šo fotogrāfiju. Sākotnēji tika izplatīti krekliņi, bet tagad var iegādāties arī šotu glāzes, krūzes, uzlīmes automašīnām, parakstītus plakātus un lielgalvu lelles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits