Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ASV aizsardzības ministrs atzīst, ka Vašingtona karo Pakistānā

ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta otrdien apliecināja, ka Savienotās Valstis Pakistānā karo ar kaujiniekiem, šādi izsakoties par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) slepeno militāro kampaņu, kas līdz šim oficiāli nav tikusi apstiprināta.

Uzrunājot Vašingtonas Vudro Vilsona centrā sapulcēto auditoriju, ministrs atzina, ka ASV un Pakistānas starpā valda "sarežģītas attiecības".

"Un, saprotams, tam ir daudz iemeslu. Mēs karojam šajā valstī," apliecināja Paneta. "Patiesībā operācijās, kas [cilšu apvidos] vērstas pret Al Qaeda, viņi ar mums sadarbojas. Un viņi turpina strādāt kopā ar mums."

Abu valstu starpā tomēr valda asas domstarpības par "attiecībām, ko viņi šajā valstī uztur ar kaujinieku grupējumiem", atzina ministrs, šādi atgādinot par Vašingtonas prasību Islamabadai, lai tā pārtrauc attiecības ar Hakani kaujinieku grupējumu.

Baraka Obamas prezidentūras laikā būtiski ir pieaudzis bezpilota lidmašīnu uzlidojumu skaits, CIP operācijām pamatā fokusējoties uz Al Qaeda un talibu kaujiniekiem Pakistānas ziemeļrietumos.

Kopš ASV desantnieki 2. maijā Abotābādā, netālu no galvaspilsētas Islamabadas, nogalināja Al Qaeda līderi Osamu bin Ladenu, Pakistānā veikti 30 ASV bezpilota lidmašīnu triecieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits