Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ASV augstskolā 2000 inficēti ar cūku gripu

ASV amatpersonas vēsta, ka dažu dienu laikā pēc rudens semestra sākuma kādā augstskolā ap 2000 studentu ziņojuši par simptomiem, kas liecina par saslimšanu ar H1N1 vīrusa izraisīto cūku gripu. Masveida saslimšana atklāta Vašingtonas štata universitātē, kur mācās ap 19 000 studentu, informē CNN.

Parasti šajā gadalaikā ar gripu slimo tikai daži studenti, bet šoreiz saslimušo skaits ir daudz lielāks. Par laimi, lielākā daļa saslimušo viegli pārcietuši slimību un atveseļojušies jau pēc dažām dienām.

Neviens no studentiem nav miris, lai gan ASV kopumā cūku gripa jau izraisījusi ap 600 cilvēku nāvi. ASV varas iestādes rēķinās, ka cūku gripas dēļ slimnīcā varētu nonākt līdz pat 1,8 miljoni cilvēku.

"Neko tādu mēs neesam redzējuši. Gripas izplatīšanās vasarā ir ļoti neparasta. Tas, ka gripa sākusi tik strauji izplatīties jau augustā un septembrī, ir ļoti neparasti," atzina ASV Slimību kontroles un novēršanas centra vadītājs Tomass Frīdens.

Veselības aizsardzības speciālisti vēsta, ka skolēniem un studentiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo cūku gripas vīruss vairāk apdraud tieši jauniešus, nevis vecus cilvēkus. Cīņu pret vīrusa izplatīšanos apgrūtina arī ekonomikas krīzes izraisītā mediķu atlaišana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits