Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV darbību aktivizē Balto studentu apvienība

ASV Mērilendas štata Tausonas Universitātes studentu pilsētiņā turpmāk biežāk būs manāmi policisti. Likumsargi nolēmuši pastiprināt savu klātbūtni pēc tam, kad kustība, kas sevi dēvē par Balto studentu apvienību, paziņoja, ka sāks patrulēt studentu pilsētiņā, lai nepieļautu melnādaino noziegumus pret baltajiem, raksta Reuters.

Balto studentu apvienības, kas tika izveidota 2012. gadā, lai godinātu eiropiešu izcelsmes amerikāņu kultūru, dibinātājs un līderis Metjū Heimbahs stāsta, ka kustība no nākamās nedēļas sāks patruļas, kurās piedalīsies vīrieši, «bruņojušies» ar lieliem, smagiem lukturiem un piparu gāzi.

Apvienības patruļas būšot atbilde uz studentu pilsētiņas policijas brīdinājumiem par seksuālu uzmākšanos un bruņotām laupīšanām. «Mēs varam iesaistīties un būt daļa no problēmas risinājuma,» stāsta M. Heimbahs. «Mēs redzam, ka katru reizi likumpārkāpējs ir melnais vīrietis vecumā no 18 līdz 25 gadiem.»

Tajā pašā laikā vietējā policija un melnādaino studentu pārstāvji ir pārsteigti par šādiem apgalvojumiem, jo universitātes publicētā statistika rāda, ka 2012. gadā, salīdzinot ar 2011. gadu, noziegumu skaits universitātes pilsētiņā ir samazinājies par 37,5%. Tajā gan nav iekļauti dati par noziegumus izdarījušo rasi.

Plašākas Amerikas sabiedrības uzmanību Balto studentu apvienība izpelnījās šomēnes, kad viens no tās biedriem aizstāvēja rasu segregāciju, uzstājoties paneļdiskusijā Konservatīvās politikas rīcības konferencē. Tas ir ietekmīgs forums, kam ir liela nozīme Republikāņu partijas politikas veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits