Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ASV draud piemērot milzīgus tarifus Francijas precēm

ASV pirmdien draudēja noteikt muitas tarifus līdz 100% Francijas precēm 2,4 miljardu ASV dolāru vērtībā, atbildot uz digitālo pakalpojumu nodokli, kuru ASV uzskata par diskriminējošu.

Francijas vīni un sieri ir to preču sarakstā, kuriem jau no janvāra vidus var tikt noteikti šie tarifi. 

ASV Tirdzniecības pārstāvja birojs ir konstatējis, ka Francijā pieņemtais digitālo pakalpojumu nodoklis ir diskriminējošs pret tādām ASV tehnoloģiju kompānijām kā Google, Apple, Facebook un Amazon.

ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laitaizers brīdināja, ka Vašingtona apsver paplašināt šo izmeklēšanu uz līdzīgiem nodokļiem Austrijā, Itālijā un Turcijā. 

Savukārt Francijas ekonomikas ministrs Bruno Lemērs otrdien solīja Eiropas Savienības (ES) spēcīgu pretreakciju, ja ASV noteikts jaunus muitas tarifus Francijas precēm.

"Mēs vakar sazinājāmies ar ES, lai pārliecinātos, ka Eiropa īstenos spēcīgu pretreakciju, ja ASV noteiks jaunus tarifus," intervijā radiostacijai Radio Classique norādīja Lemērs.

Francijā šogad tika pieņemts digitālo pakalpojumu nodoklis 3% apmērā no kompāniju, kas sniedz šādus pakalpojumus Francijas patērētājiem, kopējiem gada ieņēmumiem. Tas attiecas uz kompānijām, kuru globālais gada apgrozījums pārsniedz 750 miljonus eiro, bet gada ieņēmumi Francijā pārsniedz 25 miljonus eiro.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

janis
j
Tas ir normāli ,katra valsts domā par sevi .
Divi gali
D
Françi shà kà tà jau ir pàrdevusies kjiniesu kompartijai - gan ljauj kjiniesiem pirkt savu zemi, gan eksporté uz kjinu un nemaz neuztraucas par 3 000 000 politieslodzito kjinas rietumos, kas sez koncentràcijas nometnés un kuru orgàni, vinjiem vél dziviem esot, tiek izgriezti un transplantéti turigiem rietumniekiem, kas celo uz kjinu mediciniskajà turismà
Kims
K
Tas ir loti vertigs un sapratigs pretsolis Francijas alkatigajiem idiotiem, socikim un sapuvusam smadzenem Makronam, kurs izmanto vecu veceni ka piesegu... Interesanti, ka vemstisas Latvanijas Latkovskis pec si pazinojuma par nodoklu piemerosanu digitalajiem pakalpojumiem. Sis bus klasiskais lakmuss Latvijas debilajiem, zagligajiem, idiotiskajiem ministriem, ieredniem, prezim, deputateliem, kuri plani ir iedzivoties un digitalajiem pakalpojumiem. Galvenais, lai Latvijas zurnalugas nenokave laiku un jau sodien sak iztaujat, pec si raksta izlasisanas, Latkovski, deputatelus, prezi, ministrus, ierednelus, kuri gribeja ierit no digitalajiem pakalpojumiem, pasiem neko nedarot, neradot nekadas vertibas, bet uz citu rekina, savas rikles ierit milijonus........bus interesanti dzirdet ko pec ASV pazinojuma sodien vems Latkovskis un vinam lidzigie dirseji?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits