Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV nosūtīs uz AAE karakuģi un iznīcinātājus

Pēc vairākiem Jemenas nemiernieku raķešu uzbrukumiem Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), Savienotās Valstis nosūtīs karakuģi un iznīcinātājus uz AAE, lai atbalstītu tos.

ASV sniegusi atbalstu AAE cīņā pret pašreizējiem draudiem pēc ASV aizsardzības ministra Loida Ostina un Abū Dabī kroņprinča Zajeda an Nahjana telefonsarunas, paziņoja ASV vēstniecība AAE.

AAE, kas ir daļa no Saūda Arābijas vadītās koalīcijas cīņā pret Irānas atbalstītajiem Jemenas hutiešu nemierniekiem, janvārī piedzīvoja trīs raķešu uzbrukumus. Pirmajā no šiem uzbrukumiem gāja bojā trīs naftas nozares darbinieki.

Otrais uzbrukums bija vērsts pret Al Dafras gaisa spēku bāzi, kur bāzēti ASV spēki, kas palīdzēja notriekt raķetes ar Patriot pārtvērējraķetēm.

ASV karakuģis USS Cole sadarbosies ar AAE karafloti un noenkurosies Abū Dabī, paziņoja ASV vēstniecība AAE.

ASV nosūtīs uz AAE arī piektās paaudzes iznīcinātājus un turpinās nodrošināt AAE "agrās brīdināšanas izlūkošanas informāciju".

Jemenā notiek pilsoņkarš kopš 2014.gada, kad hutieši ieņēma galvaspilsētu Sanu. Šajā konfliktā gājuši bojā 377 000 cilvēku, vairāki miljoni ir aizbēguši no savām mājām, daudziem draud bads, un ANO situāciju Jemenā dēvē par pasaulē lielāko humāno krīzi.

AAE kopš 2015.gada sākuma ir iesaistījušies Saūda Arābijas vadītā militārā koalīcijā, kura atbalsta Jemenas valdību cīņā pret Irānas atbalstītiem hutiešu nemierniekiem, kuri vairākkārt ir vērsuši pārrobežas uzbrukumus pret mērķiem Saūda Arābijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits