Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV notiesāti divi Latvijas pilsoņi par dārgu auto kolekcionāru apkrāpšanu

Par ekskluzīvu un retro automašīnu cienītāju apkrāpšanu ASV notiesāti divi Latvijas pilsoņi – M. Apškalns un I. Pirins.

M. Apškalnam piespriests deviņus gadu ilgs cietumsods, savukārt I. Pirinam piespriests cietumsods uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem. Tāpat Apškalnam arī būs jāizmaksā cietušajiem kompensācija – 4 952 172 ASV dolāru, kā arī jāsamaksā 164 900 dolāru liela sodanauda. Pirinam būs kompensācijās cietušajiem jāizmaksā 3 095 000 dolāru, kā arī jāmaksā 166 251 dolāru liela sodanauda.

Prokurors Džefrijs S. Bermans sacīja: "M. Apškalns un I. Pirins bija līderi starptautiskā krāpšanas shēmā, "pārdodot" ekskluzīvas un retro automašīnas izsoļu vietnēs. Viņi ir atzinuši savu vainu. No ekskluzīvu automašīnu cienītājiem tika izkrāpti miljoniem dolāru, taču tagad viņi abi ir ieslodzīti cietumā par saviem noziegumiem."

Jau ziņots, ka pērn februārī uz apsūdzēto sola ASV sēdās organizēts noziedznieku grupējums, kura sastāvā bija personas no Latvijas. 

2018. gada novembrī Latvijā tika aizturēti Apškalns un Pirins, tad decembrī abi noziedziskā grupējuma līderi tika izsūtīti uz ASV tiesāšanai. 

Grupējuma dalībnieki vietnēs "pārdevuši" retro automašīnas. Ar interesentiem uzsākta saziņa, runāts par cenām, līdz panākta vienošanās par avansa maksājumiem un piegādes izmaksām. Tad shēmotāji pārliecinājuši pircējus nosūtīt naudu "piegādes kompānijām", kuras tad arī uzreiz izsūtītu preci. Bet tiklīdz nauda pārskaitīta, tā nekavējoties vairākos piegājienos izņemta no konta un pārsūtīta uz Eiropu.

Top komentāri

:)
:
Mani satrauc tikai viens jautājums: vai ta Latvijas (ES) pilsoņu izdošana tiesāšanai barbaru valstīm, kur joprojām ir nāvessodi, bet sodi kā tādi var būt vairāku mūža ieslodzījumu kopsummā, NAV ES REGULU PĀRKĀPUMS, ko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits