Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ASV rekordliels 500 miljonu dolāru laimests izraisa loterijas biļešu pirkšanas drudzi

Rekordliels 500 miljonu dolāru (270 miljonu latu) laimests Powerball loterijā pamudinājis amerikāņus iegādāties arvien vairāk loterijas biļešu pirms izlozes trešdienas vakarā. Loterijā nav laimēts divus mēnešus. Kad sestdienas izlozē atkal nebija uzvarētāja, biļešu pārdošanas apjoms strauji pieauga, palielinot vinnestu par gandrīz 175 miljoniem dolāru (94,7 miljoniem latu).

Ja trešdienas izlozē tiks atrasts uzvarētājs, tas uzreiz saņems 327,4 miljonus dolāru (177 miljonus latu), bet summa pieaugs, ja tiks izmaksāta pa daļām. Ja maksājumi ik pēc gada tiks veikti 30 gadu periodā, uzvarētājs iegūs pusmiljardu dolāru.

"Tas ir neprāts," teica 7-Eleven ķēdes veikala Vestminsterā, Kolorādo, menedžeris Kriss Lūiss. "Esmu pārguris, jo šodien bija tik daudz pircēju. Neticami."

Powerball loterijas biļetes tirgo 42 ASV štatos, Vašingtonas Kolumbijas apgabalā un ASV Virdžīnās. Pēdējo 20 gadu laikā bijuši 300 lielā laimesta ieguvēji, kuri kopumā laimējuši 11,6 miljardus dolāru (6,3 miljardus latu). Iespēja tikt pie lielā laimesta ir viens pret 175 miljoniem, kamēr saņemt "zibens spērienu" - viens pret 280 tūkstošiem.

Lai arī iespēja uzvarēt ir niecīga, rekordlielais laimests pievilinājis arī ārpus ASV dzīvojošos. Kompānijas Iowa Lottery pārstāve pastāstīja, ka saņemti zvani no citu valstu iedzīvotājiem ar jautājumu, vai iespējams biļeti iegādāties no tālienes. Tomēr tas nav atļauts. "Pārdošanas apjoms valstī ir neticams. Tas nozīmē, ka daudzi ir aizrāvušies ar loteriju, taču tāpēc laimesta aprēķināšana sagādā grūtības," viņa teica.

Iepriekšējo lielāko Powerball laimestu - 365 miljonus dolāru (197,5 miljonus latu) - 2006.gadā ieguva ConAgra lopkautuves darbinieki Nebraskas štatā. Savukārt martā trīs uzvarētāji sadalīja lielāko laimestu ASV vēsturē 656 miljonu dolāru (355 miljonu latu) apmērā, kas tika iegūts Mega Millions loterijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits