Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV senatori ierosina izmantot konfiscētos Krievijas oligarhu aktīvus palīdzībai Ukrainai

ASV senatori Maikls Benets un Robs Portmans ierosinājuši likumprojektu, kas paredz no arestētajiem Krievijas oligarhu un sankciju pārkāpēju aktīviem iegūt līdzekļus palīdzības fondam Ukrainas bēgļiem un Ukrainas atjaunošanai, ziņo ASV medijs "Axios".

Divpartiju likumprojekts paredz konfiscētās augstākās klases luksusa preces nodot palīdzības fondiem.

Likumprojekts paredz likvidēt aktīvus, ko konfiscējusi ASV Tieslietu ministrijas darba grupa "KleptoCapture", kas tika izveidota šomēnes korumpēto krievu oligarhu un sankciju pārkāpēju lietu izmeklēšanai, aizturēšanai un saukšanai pie atbildības. Aktīvu likvidēšana iegūtos līdzekļus paredzēts nodot Ukrainas palīdzības fondam.

Fondu pārvaldītu ASV Valsts departaments, konsultējoties ar ASV Starptautiskās attīstības aģentūru.

"KleptoCapture" ietilps aģenti un analītiķi no ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB), Slepenā dienesta, Iekšzemes drošības ministrijas un Iekšējo ieņēmumu dienesta.

Grupa vēršas pret aktīviem, kas saistīti ar federālajiem noziegumiem - lidmašīnām, jahtām un bagātu Krievijas uzņēmēju luksusa nekustamajiem īpašumiem, kas, iespējams, iegūti noziedzīgu darbību rezultātā.

"Ukraina pašreiz piedzīvo lielāko bēgļu krīzi kopš Otrā pasaules kara - viņiem nepieciešama mūsu palīdzība," uzsvēra Portmans.

"Viens veids, kā palīdzēt, ir pāriet no Krievijas oligarhu un turīgo pilsoņu aktīvu iesaldēšanas uz viņu aktīvu konfiscēšanu, un finansējuma nodrošināšanu cilvēkiem Ukrainā," norādīja Portmans.

"Mūsu likumprojekts liks [Krievijas prezidentam Vladimiram" Putinam un Krievijas oligarhiem maksāt, nodrošinot, ka līdzekļi no viņiem konfiscētajiem aktīviem nonāk pie Ukrainas tautas," sacīja Benets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits