Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ASV senators Kruss ticies ar Taivānas prezidenti

ASV senators Teds Kruss, kurš pretendēja uz Republikāņu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām, svētdien ticies ar Taivānas prezidenti Cai Inveņu, neskatoties uz Ķīnas diplomātu iebildumiem.

Senators no Teksasas štata pavēstīja, ka ar Taivānas prezidenti Hjūstonā pārspriedis bruņojuma pārdošanu, diplomātiskos kontaktus un ekonomiskās attiecības.

"Abu nāciju ekonomiskās sadarbības stiprināšanai jābūt prioritātei," paziņoja Kruss, piebilstot, ka lielāka piekļuve Taivānas tirgum nāks par labu Teksasas lauksaimniekiem un mazajiem uzņēmumiem.

Kruss ar Cai ticies, neskatoties uz Ķīnas iebildumiem.

"Neilgi pirms mūsu tikšanās Kongresa delegācija no Hjūstonas saņēma interesantu vēstuli no Ķīnas konsulāta, aicinot Kongresa locekļus netikties ar prezidenti Cai un atbalstīt "vienas Ķīnas" politiku," atklāja Kruss.

"Ķīnas Tautas Republikai jāsaprot, ka mēs Amerikā paši pieņemsim lēmumus par tikšanos ar viesiem," piebilda republikāņu senators.

"Ķīnieši nedod mums veto tiesības par to, ar ko viņi tiekas. Mēs turpināsim tikties ar ikvienu, tostarp ar taivāniešiem, ja atzīsim to par pareizu," viņš piebilda.

Cai nedēļas nogalē ieradās Hjūstonā, lai pēc tam turpinātu ceļu uz Centrālamerikas valstīm Gvatemalu, Hondurasu, Nikaragvu, un Salvadoru. Šīm valstīm ir diplomātiskas attiecības ar Taivānu.

Pirms došanās mājās viņai nākamās nedēļas nogalē paredzēts ierasties citā ASV pilsētā - Sanfrancisko.

Pekina ir aicinājusi Vašingtonu neļaut Taivānas prezidentei šķērsot ASV gaisa telpu viņas ceļojumā uz Centrālameriku.

Ķīna decembrī pauda satraukumu pēc tam, kad jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps pieņēma apsveikuma zvanu no Cai, kā arī apšaubīja Vašingtonas īstenoto "vienas Ķīnas" politiku.

Ķīna uzskata Taivānu par savu provinci un pretojas tās kā valsts diplomātiskai atzīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits