Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Baidens atzīts par "piemērotu amata pienākumiem"

ASV prezidents Džo Baidens vēl arvien ir "piemērots amata pienākumiem" un bez jaunām veselības problēmām, trešdien paziņoja viņa ārsts pēc 81 gadu vecā prezidenta ikgadējās veselības pārbaudes.

Šī veselības pārbaude veikta pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās svarīgs jautājums ir potenciālā kandidāta Baidena vecums.

Ar nepacietību gaidītā ikgadējā pārbaude Voltera Rīda militārās medicīnas centrā pie Vašingtonas notika dažas nedēļas pēc īpašā prokurora Roberta Hura ziņojuma, kurā Baidens raksturots kā "vecs vīrs ar sliktu atmiņu".

"Viņš vēl arvien ir piemērots amata pienākumiem un pilnībā izpilda visus savus pienākumus bez jebkādiem izņēmumiem vai pielāgošanas," pārbaudes slēdzienā atzina Baltā nama ārsts Kevins O'Konors.

Vienīgā jaunā problēma šogad bija tā, ka Baidens lieto mehānismu, kas naktī attīra viņa elpceļus un samazina miega traucējumus, un viņam arī veikta ārkārtas zobārstniecības procedūra, paziņoja O'Konors pēc veselības pārbaudes.

Baidenam ir vairākas maznozīmīgas fiziskas problēmas, tostarp stīva gaita mugurkaula nodiluma dēļ, bet tās kopš pērnā gada nav ievērojami mainījušās, teikts ziņojumā. 

Baidens, kurš novembrī varētu kandidēt prezidenta vēlēšanās kā 77 gadus vecā Donalda Trampa sāncensis, pats ir pajokojis, ka vienīgā problēma esot tā, ka ārsti "domā, ka izskatos pārāk jauns". "Viss ir lieliski," Baidens paziņoja reportieriem Baltajā namā.

Baidens ieradās medicīnas centrā, veicot īsu lidojumu ar helikopteru, un atstāja to pēc divarpus stundām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits