Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Baidens Putinu atkārtoti brīdina par sankcijām uzbrukuma gadījumā Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā sestdien brīdinājis savu krievu kolēģi Vladimiru Putinu, ka uz Krievijas iespējamo iebrukumu Ukrainā Vašingtona reaģēs ar tūlītējām un bargām sankcijām.

Saskaņā ar Baltā nama izplatīto sarunas apkopojumu Baidens sarunas laikā uzsvēris, ka "lai gan Savienotās Valstis joprojām ir gatavas iesaistīties diplomātijā, pilnībā to koordinējot ar saviem sabiedrotajiem un partneriem," tās ir gatavas jebkuram notikumu attīstības scenārijam.

Baidens arī atkārtoti norādījis, ka uzbrukums Ukrainai novedīs pie lielām cilvēku ciešanām un vājinās Krievijas starptautiskās pozīcijas.

Abu prezidentu saruna turpinājās nedaudz ilgāk par stundu, taču nekādus vērā ņemamus panākumus, šķiet, nav devusi.

Kāda ASV amatpersona atzinusi, ka saruna nav nesusi kādas fundamentālas pārmaiņas esošajā situācijā un ka tā arī nav skaidrs, vai Krievija dos priekšroku diplomātijai, vai arī militārai rīcībai.

Amatpersona tomēr norādījusi, ka Vašingtona izteikusi Maskavai priekšlikumus, kas "vairotu Eiropas drošību, kā arī daļēji novērstu Krievijas paustās bažas," vienlaikus ievērojot Ukrainas suverenitāti.

Tikmēr Kremlis pēc abu prezidentu telefonsarunas nosodījis "histēriju", ko saistībā ar situāciju pie Ukrainas robežām uzkurinot ASV.

"Histērija ir sasniegusi savu apogeju," izteicies Putina ārpolitikas padomnieks Jurijs Ušakovs, piebilstot, ka "prezidenti tomēr vienojušies turpināt kontaktēt visos līmeņos".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits